Un nou TRASEU turistic pentru iubitorii muntelui. Românii vor adora peisajele de aici

Publicat: 04 09. 2024, 15:00
Un nou traseu turistic pentru iubitorii muntelui

Apare un nou traseu turistic pentru cei care iubesc muntele. Românii se vor putea bucura de peisaje minunate, liniște și bucuria de a fi în mijlocul naturii.

În vara asta, cei de la Salvamont Salvaspeo au anunțat că se pregătesc de deschiderea unui nou traseu montan pentru turiștii pasionați de drumeții.

Unde se află traseul

Traseu ales se în zona care oferă cel mai spectaculos peisaj din Mărișel, Țâcla Gavrii.

Documentele necesare au fost trimise spre autorități, iar în prezent se așteaptă certificatul de omologare de la Ministerul Turismului.

„Noi am intenționat să avem deschiderea în luna august, dar a trebuit actele de la Primăria Mărișel și de la Consiliul Județean Cluj să le trimitem la Ministerul Turismului pentru omologare. În momentul în care avem certificatul de omologare al traseului, sperăm să deschidem traseul. În momentul în care avem și omologarea putem pune panoul cu harta și informațiile pentru turiști. (…)

În zona Țâclei Gavrii am amenajat 6 trasee de escaladă și mai amenajăm câteva și o surpriză, când o să ne vină certificatul de omologare vrem să facem inaugurarea și pentru cei care vor să facă escaladă”, a declarat Titus Crăciun, de la Salvamont Salvaspeo.

Noul traseu este unul de tip circuit. Cu o lungime de aproape patru kilometri, el vine cu o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 300 de metri.

Denumirea asupra căreia s-au oprit cei de la Salvamont Salvaspeo este Circuitul Țâcla Gavrii. Traseul pornește spre dreapta de cărare, din parcarea de la Țâcla, și parcurge o zonă împădurită și sălbatică până ajunge în cel mai înalt punct, cel de belvedere Țâcla Gavrii.

Deja s-au făcut marcajele, operațiune la care au ajutat salvatorii montani clujeni și voluntarii de la Lets Do It Romania, Broadridge și Nature O’clock, totul făcându-se sub egida Consiliului Județean Cluj.

„Până acum câțiva ani nu s-a pus accentul pe omologarea traseelor și de când am preluat toate traseele turistice am omologat 59, cam toate traseele turistice din județul Cluj. Experiența ne-a arătat că omologarea unui traseu merge destul de ușor”, a mai spus Titus Crăciun.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai romantic traseu TURISTIC, vechi de 104 ani și cunoscut drept „calea iubirii” se redeschide după 12 ani. Unde se află și care e istoria sa