Unde să mergi în VACANȚĂ cu familia în Europa, în 2024 / Cele mai bune locații care pun la dispoziție „cluburi pentru copii”

Unde să mergi în VACANȚĂ cu familia în Europa, în 2024 / Cele mai bune locații care pun la dispoziție „cluburi pentru copii”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15/06/2024, 16:31

Vrei să pleci cu copiii în vacanță, dar și să te relaxezi? Iată locurile perfecte de cazare în Europa, în 2024, pentru părinții care au nevoie de o pauză.

O vacanță pe plajă la Marea Mediterană se află de mult imp în topil preferințelor familiilor cu copii. Și e normal să se întâmple asta. Se ajunge ușor (în circa două, trei ore cu zborul din România), plajele sunt sigure și nisipoase. apa are adâncime mică , iar soarele nu lipsește.

Dacă toate acestea vin la pachet și cu distracție pentru copii, dar și relaxare pentru părinți, atunci înseamnă că acesta este concediul perfect.

Fie că ai un bebeluș, fie că ai deja un adolescent, există o mulțime de activități pentru a-i ține ocupați și distrați în timp ce te relaxezi lângă piscină.

De la surfing și tiroliană, până la spectacole și DJ, iată hotelurile recomandate de The Independent cu cele mai bune cluburi pentru copii, care vă vor garanta că se vor distra la fel de mult ca și voi (probabil chiar mai mult) în următoarea vacanță.

Cel mai bun pentru joacă: Le Dune Resort & Spa

Locație: Portul de agrement Badesi, Sardinia

Hotelul dispune de un club care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 18 luni și 17 ani, care se pot distra cu sau fără părinții lor. Zona de joacă „Fantasy Village” are 10.000 mp, din care fac parte o piscină, o rezervație și un fort de cowboy în mijlocul dunelor de nisip. Duneland este un castel fermecat pentru copii cu ateliere creative, zonă de joacă, cinema, camera de somn și restaurantul Peter Pan.

Așteptați-vă la multe sporturi – tenis, mini-golf, trambuline, școală de echitație, caiac, tir cu arcul și un perete de cățărat –, în timp ce hotelul în sine are 500 de camere, șase piscine, 10 restaurante și plaje cu apă la fel de limpede ca Caraibe.

Resort & SPA Le Dune / Sursa foto: Booking

Cel mai bun pentru sporturi nautice: Clubul Peligoni

Locație: Zakynthos, Grecia

Cine spune că adolescenții sunt prea mari pentru cluburile pentru copii? Această locație este adorată de copiii mai mari, care pot face practic toate sporturile acvatice la care vă puteți gândi: navigație, windsurfing, schi nautic și multe altele. Alte activități includ volei, fabricarea de mocktail-uri și excursii cu barca fără părinți.

Pentru bebeluși și copii mici, există o creșă la fața locului, în timp ce copiii sub 12 ani beneficiază de un program care include activități precum vânătoare de comori și fabricarea de plute.

Personalul este format, în principal, din studenți, care excelează în creșterea încrederii chiar și a celor mai timizi tineri.

Peligoni, Zakhynthos / Sursa foto: https://www.peligoni.com/
Peligoni, Zakhynthos / Sursa foto: https://www.peligoni.com/

Cel mai bun pentru SPA: La Zambra

Locație: Mijas, Spania

Ai nevoie de un masaj bun? La Zambra, vă puteți răsfăța fără vinovăție, deoarece copiii vă vor implora să îi duceți la activitățile din clubul copiilor. Are o zonă de joacă interioară și exterioară și există opțiuni de îngrijire a copiilor de la 6 luni la 10 ani.

Pentru copiii sub 3 ani, creșa are jocuri și activități care promovează abilitățile motorii, astfel încât aceștia să învețe prin joc. Există, de asemenea, o mulțime de oportunități pentru cei mai mari de a încerca lucruri noi cu cursuri de ceramică andaluză, dans flamenco și lecții de gătit. Conectarea cu natura este încurajată, iar clubul pentru copii oferă, de asemenea, activități de grădinărit și artă cu materiale reciclate găsite în jurul hotelului.

După ce clubul pentru copii s-a terminat, există o mulțime de moduri prin care întreaga familie se distrează împreună. Alegeți dintre două piscine diferite pentru familii, precum și două terenuri de tenis și un teren de padel.

La Zambra, Spania / Sursa foto: https://lazambrahotel.com/
La Zambra, Spania / Sursa foto: https://lazambrahotel.com/

Cel mai bun pentru piesajele cu marea: Sani Beach

Locație: Plaja Sani, Grecia

Serviciul „babewatch” de pe plajă (primele 30 de minute sunt incluse în prețul camerei tale) este o invenție incredibilă la acest resort de lux, care are cinci hoteluri pline cu facilități „prietenoase” pentru copii, mai multe piscine și 18 restaurante. În creșa condusă de personal bitanic sunt acceptați copii de la patru luni la patru ani.

„Miniclubul” îi pune pe copii cu vârste între patru și 11 ani să se joace pe plajă, să facă excursii scurte și să facă picnicuri și petreceri, precum și să facă vânătoare de comori, să facă prăjituri și multe altele.

Clubul pentru adolescenți pentru tineri cu vârsta între 12 și 17 ani desfășoară activități precum DJ-ing, tir cu arcul, volei pe plajă, dans și fotbal și academii de navigație. Există lecții de înot disponibile pentru cei sub patru ani și există chiar și un spa pentru juniori și adolescenți, cu tratamente dedicate

Sani Beach, Grecia / Sursa foto: Booking
Sani Beach, Grecia / Sursa foto: Booking

Cel mai bun pentru peisaje muntoase munților: Victoria Jungfrau

Locație: Interlaken, Elveția

Amplasată în munții bernezi, la mică distanță de Lacul Thun și Lacul Brienz, Victoria Jungfrau oferă vederi maiestuoase la munte. Plimbarea cu barca este „un must do” aici, atât pentru copii, cât și pentru adulți, dar există și scutere și parcuri de frânghii pentru a-i distra pe cei mai mici membri ai familiei.

Clubul pentru copii este deschis între orele 9:00 și 18:00 pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, cu un program complet pentru a-i ține ocupați, inclusiv lucruri pe care s-ar putea să nu le fi experimentat înainte, cum ar fi cursuri de dans și aranjamente florale. Este găzduit într-o clădire cu două etaje numită Bienehuus, care se traduce prin Bee House, în care există și o bibliotecă, o sală de muzică și o cameră de relaxare liniștitoare.

Chiar și centrul spa este potrivit pentru copii. Încercați o sesiune spa Mini and Me în care copiii se vor bucura de un masaj cu ulei de cocos urmat de un smoothie sănătos, în timp ce adulții pot avea orice, de la un tratament pentru țesuturi profunde până la drenaj limfatic.

Victoria Jungfrau, Elveția / Sursa foto: Booking
Victoria Jungfrau, Elveția / Sursa foto: Booking

Cel mai bun pentru activități în interior și în aer liber: Hotel Club Le Crêt

Locație: Morzine, Franța

Acesta este favorit printre familiile mai active, deoarece stațiunea are propria mini fermă, un complex de înot interior și exterior, pescuit, activități în apă, zbor cu parapanta, ciclism, golf și călărie.

Clubul pentru copii oferă divertisment pe parcursul lunii iulie și august pentru copiii cu vârste între patru și 12 ani, inclusiv ateliere creative, jocuri olimpice, activități teatrale, jocuri la piscină, discoteci și sporturi.

În paralel, zona din jurul orașului Morzine oferă vârfuri muntoase, păduri de pini și lacuri cu poteci grozave și trasee de mers pe jos. Vara, orașul are și un parc acvatic și săniuș.

Hotel Club Le Crêt / Sursa foto: Booking
Hotel Club Le Crêt / Sursa foto: Booking

Cel mai bun pentru copiii activi: Sun Gardens Dubrovnik

Locație: Dubrovnik, Croația

Situat lângă Dubrovnik și pe malul mării, acest complex – care include hoteluri și reședințe private – include clubul pentru copii Explorers, care oferă copiilor cu vârsta între patru luni și 11 ani zile pline de distracție și pline de acțiune, de la vânătoare de comori până la ateliere de gătit.

Între timp, programul Crew oferă adolescenților cel puțin 18 ore de activități pe apă și pe uscat (inclusiv paddleboarding, scuter, navigație, zip-wiring) împărțite pe parcursul a șase zile și toate pre-aranjate odată ce ajungi. Dacă acest lucru nu îi va îndepărta de ecranele telefoanelor, nimic nu o va face. Hotelul organizează, de asemenea, programe de antrenament în fotbal, squash, înot și baschet, ajutându-l pe micuțul tău să-și perfecționeze tehnicile.

Sun Gardens Dubrovnik / Sursa foto: Booking
Sun Gardens Dubrovnik / Sursa foto: Booking

Cel mai bun pentru condițiile de lux: The Ritz-Carlton, Abama

Locație: Tenerife, Spania

Această stațiune de cinci stele are unul dintre cele mai mari cluburi pentru copii din Europa, cu zone pentru copii cu vârste între patru și 12 ani dedicate astronomiei, vieții sălbatice, durabilității, tehnologiei, teatrului și artelor și meșteșugurilor în spațiul interior de 305 mp, dar și zonă privată în aer liber. Există, de asemenea, un program pentru adolescenți pentru tinerii cu vârste între 12 și 18 ani în timpul vacanței de vară.

Familiile caută facilitățile de tenis și golf de clasă mondială, precum și poziționarea hotelului chiar pe vârful unei stânci, oferind vederi spectaculoase. Restaurantul M.B este un alt punct de atracție, deoarece deține două stele Michelin. Există, de asemenea, un spa fabulos și o plajă privată cu bar pe plajă și restaurant.

The Ritz-Carlton, Abama / Sursa foto: Booking
The Ritz-Carlton, Abama / Sursa foto: Booking

Cel mai bun pentru fitness: Hotelul Onyria Quinta da Marinha

Locație: Cascais, Portugalia

Cu peste 2.300 de metri pătrați de locuri de joacă pentru copii bine amenajate, cu tiroliană de 20 de metri, zonă de sărituri și groapă cu nisip – și un club pentru copii cu 700 de metri pătrați de spațiu de joacă – această stațiune este un adevărat punct de atracție pentru familii.

Clubul copiilor cuprinde camera bebelușului pentru 6-12 luni, cu jucării adecvate vârstei și o zonă de dormit; Little Foxes este de la 13 luni la doi ani, cu un colț de povestiri, zonă de păpuși și bazin de bile; Fox Club este destinat copiile cu vârstele de la șase până la nouă ani, cu arte și meșteșuguri, Lego și Xbox; și Explorer (cu vârsta între 10 și 14 ani) și Blast (cu vârsta între 15 și 17 ani) oferă surfing, ciclism, călărie și petreceri la piscină.

Există, de asemenea, trei piscine (una acoperită pentru protecție UV suplimentară) și baby concierge. În plus, cele trei restaurante din incintă au o gamă completă de piureuri pentru copii și un meniu extins pentru copii.

Hotelul Onyria Quinta da Marinha / Sursa foto: Booking
Hotelul Onyria Quinta da Marinha / Sursa foto: Booking

Cel mai bun pentru acrobații în devenire: Club Med

Locație: Opio en Provence, Franța

Situat în sudul Franței, punctul remarcabil al acestei stațiuni este locul de joacă „Creactiv” proiectat de Cirque du Soleil, unde adulții și copiii se pot bucura de până la 30 de activități acrobatice și artistice, inclusiv trapezul zburător.

Locurile de joacă deschise zilnic de la 9:30 la 17:30 și din nou seara.

Personalul multinațional este entuziast, iar spectacolele culinare și de seară sunt grozave.

Club Med, Opio en Provence, Franța
Club Med, Opio en Provence, Franța

Cel mai bun pentru părinții „clubberi”: Nobu Hotel Ibiza Bay

Locație: Talamanca, Ibiza

Dacă părinții nu sunt gata să renunțe la zilele lor de club, pot aopta pentru acest hotel de 152 de camere, care a fost deschis în 2017 pe plaja Talamanca, la cinci minute cu mașina de orașul Ibiza.

Clubul pentru copii, destinat copiilor cu vârste între patru și 14 ani, este unul dintre puținele cluburi dedicate copiilor într-un hotel de cinci stele din Ibiza și oferă activități de la gătit la ateliere de DJ, sesiuni de hrană boeme până la lecții de înot.

Există, de asemenea, o mulțime de oportunități pentru arte și meșteșuguri, sport și sesiuni de relaxare. Pentru mămici și tați, există un centru spa Six Senses, iar restaurantul, desigur, este Nobu.

Nobu Hotel Ibiza Bay, Ibiza / Sursa foto: Booking
Nobu Hotel Ibiza Bay, Ibiza / Sursa foto: Booking
Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
EXCLUSIV! Prietena lui Andrei Versace, dezvăluiri cutremurătoare după moartea lui: ”Nu și-a pus capăt zilelor!...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Oamenii de știință au descoperit, în sfârșit, cheia pentru combaterea cancerului pancreatic