Adrian Năstase: În 1972 am organizat un festival de folk la Universitate. Adrian Păunescu s-a inspirat de acolo și a creat Cenaclul Flacăra | VIDEO

Publicat: 05/08/2022, 15:08
Actualizat: 05/08/2022, 20:06

Fostul premier al României, Adrian Năstase, este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 6 august, începând cu ora 19:00.

El a povestit, printre altele, despre perioada liceului și despre cum a înființat o formație de muzică împreună cu mai mulți prieteni.

„Era o perioadă în care Beatles erau la modă și muzica lor era excepțională. Ceea ce m-a influențat, fără îndoială, și am încercat să creez o formație de muzică și împreună cu niște prieteni am făcut lucrul ăsta, dar la sfârșit chiar împreună cu Mugur Winkler și alți chitariști, el a plecat în Elveția la un moment dat, dar mari chitariști, am încercat să ajut puțin în formație, cântam la chitară bas”, a spus fostul premier.

El a povestit că în anul 1972 a organizat un festival de muzică, iar în juriul acelui festival a fost și poetul Adrian Păunescu. Potrivit lui Năstase, Păunescu s-ar fi inspirat din acest festival și, un an mai târziu, a înființat Cenaclul Flacăra.

„Nu mai cânt și azi. A fost un dezastru și pe vremea aceea aveam foarte mult entuziasm, acum am pierdut entuziasmul. Deși trebuie să recunosc că atunci când eram student am organizat un festival împreună cu câțiva prieteni, festival care s-a numit «Primăvara baladelor», la Universitatea București. Timp de o săptămână, cu concurs, cred că Doru Stănculescu a luat atunci un premiu și pe urmă cei mai mulți dintre folkiști. I-am spus «Primăvara baladelor» pentru că termenul de folk șoca la vremea aia, era în 1972. Phoenix a dat primul concert acolo. Și atunci l-am invitat în juriu pe Adrian Păunescu și el s-a inspirat din povestea asta și în ’73 a creat Cenaclul Flacăra. Am fost zilele trecute la Corbu, unde băiatul lui a organizat un cenaclu cu foști membri ai Cenaclului Flacăra, cu noi membri”, a spus Adrian Năstase.

Adrian Năstase, invitatul lui Adrian Artene la ALTCEVA

Adrian Năstase s-a născut pe 22 iunie 1950 în București. A urmat cursurile liceului Nicolae Bălcescu (acum Colegiul Național Sfântul Sava). Apoi a urmat cursurile Universității București, absolvind atât Facultatea de Drept cât și Facultatea de Sociologie (1978).

Între 1990-1992 a fost ministru de externe al României din partea FSN, apoi președinte al Camerei Deputaților între 1992-1996 și 2004-2006, din partea PDSR, respectiv PSD.

Între decembrie 2000 și decembrie 2004 a fost cel de-al 59-lea prim-ministru al României iar la alegerile prezidențiale din 2004 a fost candidatul Partidului Social Democrat la funcția de șef al statului.

A demisionat de la conducerea Camerei Deputaților în 2006 în contextul unor acuzații de corupție. La alegerile legislative din 2008 a obținut un nou mandat de deputat, în colegiul uninominal Mizil din județul Prahova, din partea PSD. În anul 2012, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție.

La data de 20 iunie 2012, la reședința sa, în timp ce era așteptat de polițiști pentru a fi dus la închisoare, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă cu un revolver modelul „Smith & Wesson”, calibrul 9 mm, a confirmat Parchetul General București. Tentativa de suicid a fost soldată cu mai multe plăgi în zona gâtului.

La data de 18 martie 2013, Adrian Năstase a fost eliberat după mai bine de opt luni petrecute la Penitenciarul Jilava.

Apoi, în data de 6 ianuarie 2014, prin hotărârea magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru șantaj și luare de mită, în dosarul Zambaccian.

Pe 23 iulie 2014, Judecătoria Sectorului 4 a decis că Adrian Năstase, condamnat la patru ani și șase luni de închisoare în dosarele „Zambaccian” și „Trofeul calității”, poate fi eliberat condiționat, în urma executării unei treimi din pedeapsă.

Este căsătorit cu Dana Năstase (fostă Miculescu), din 1985, cu care are doi fii: Andrei și Mihnea.

Urmărește interviul integral cu Adrian Năstase, sâmbătă, 6 august, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Preşedintele Serbiei declară că victoria Kamalei Harris ar putea declanşa un al Treilea Război Mondial
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Se deschide cel mai mare șantier din România. Se caută 22 000 de muncitori care...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
O mai ții mine pe Catrinel Sandu? Cum arată acum fosta vedetă. A fost înșelată...
Care va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025
Lunetiști, drone și gard de sârmă ghimpată. Măsuri de înaltă securitate în Maricopa, comitatul care...
Programul complet al meciurilor din Liga Campionilor. Care sunt marile favorite la casele de pariuri
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
După câți KM se schimbă plăcuțele de frână. Care sunt primele semne de uzură și...
Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Doliu în România. S-a stins o mare voce a țării: Va rămâne în amintirea tuturor
Femeia care i-a pus capac lui Radu Banciu. E topit după o vedetă TV
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
O gaură neagră „înfometată” se hrănește de 40 de ori mai rapid decât limita teoretică