Alegeri în „Las Fierbinți”, la Barul lui Bobiță: „«Primarul Vasile» este în toți primarii din România, iar Bucureștiul este tot o comedie” | REPORTAJ
This browser does not support the video element.
Mici la grătar, bere românească și căldură mare. Aceasta era, duminică, atmosfera la Barul lui Bobiță din Fierbinți, acolo unde se filmează celebrul serial „Las Fierbinți”. Zeci de tineri din București au luat cu asalt „cârciuma” din Ialomița, înainte să meargă la vot. Nu sunt încă hotărâți dacă vor ajunge la urne, dar un lucru este cert pentru ei: alegerile pentru locale sunt tot „o comedie”, iar „primarul Vasile” este în fiecare edil din România care nu și-a ținut promisiunea.
Cum ieși de pe autostrada A3, dinspre București, pe la Moara Vlăsiei, un drum șerpuit, cu peisaje pline de verdeață, te poartă prin câteva sate, îngrijite, chiar cochete. Și unde mai pui că au și trotuare. Un lux pentru multe alte localități din țară.
Nu mergi mult și ajungi în Fierbinți Târg, unde, încă de la intrare, scrie că e oraș. O mândrie. Mai ales că aici se filmează celebrul „Las Fierbinți”.
Fără îndoială, punctul de atracție din Fierbinți este Barul lui Bobiță, aflat la ieșirea din localitate. Este chiar un pol de atracție turistică.
Chiar în ziua alegerilor locale și europarlamentare, cârciuma este deschisă. Aici, zeci de tineri din București au venit să se relaxeze la o bere, mai ales că locația se află pe marginea unui lac.
Încercăm să căutam ceva mai liber, mai relaxat și mai tradițional. Și dacă vrei mai tradițional, unde e mai bine decât la Bobiță, în Fierbinți?”, spune Laurențiu, din București.
„Ce se întâmplă în Fierbinți, se întâmplă și în București”
Tânărul din Capitală mai spune că între comedia din „Las Fierbinți” și cea din București nu este mare diferență.
„Las Fierbinți înseamnă starea noastră socială, din întreaga Românie. Ce se întâmplă în Fierbinți, se întâmplă și în București. Mă refer și la corupție, și la delăsare. «Primarul Vasile» este în fiecare edil care și-a ocupat funcția în ultimii ani și nu și-a ținut promisiunea”, mai spune Laurențiu.
„Eu nu mai am mult, dar o schimbare pentru tineri e bună. Să lupte!”
Puțin după ora 14:00, la secția de votare nu era mare înghesuială. Cel mai probabil și din cauza căldurii infernale.
„Eu nu mai am mult, dar o schimbare pentru tineri e bună. Să lupte!”, este îndemnul unui senior trecut de 80 de ani, care merge iute prin arșița din Ialomița…
Cele 18.955 de secții de votare din țară – pentru alegerile comasate locale și europarlamentare – s-au deschis duminică 9 iunie, la ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00.
Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt așteptați să îți exprime opțiunea electorală în secțiile de votare din țară, aceștia putând să voteze atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele europarlamentare. Alți aproape 960.000 de români cu domiciliul în străinătate pot vota la secțiile deschise în diaspora, dar doar pentru cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.
Toate informațiile despre alegerile de duminică pot fi citite AICI în timp real.
CITEȘTE ȘI:
CE ALEGEM la scrutinul de duminică și câte buletine de vot primim în secția de votare