„Aroganțele” infracționale ale senatorului Eugen Pîrvulescu. Era judecat pentru CORUPȚIE, dar intervenea cu mită ca să-și pună favoritul la șefia CNI
This browser does not support the video element.
Senatorul Eugen Pîrvulescu, fost președinte al PNL Teleorman, a ajuns vineri, 11 octombrie 2024, cu mandat de aducere la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și a ieșit, după aproape 10 ore, cu acuzația de instigare la cumpărare de influență și cu interdicție de a părăsi țara. Cu doar câteva zile înainte de a ajunge în fața procurorilor anticorupție, Pîrvulescu anunțase că părăsește grupul liberalilor din Senat și va activa ca independent.
- Deși a declarat că urmează să activeze în Parlament ca senator independent, Eugen Pîrvulescu a anunțat într-un ziar local că se alătură „echipei” lui Mircea Geoană, candidat la Președinția României.
- Noul membru în echipa de campanie a lui Mircea Geoană are însă un trecut infracțional, cu un dosar la DNA din 2021, pentru fapte de corupție, care încă se judecă, și cu noi acuzații aduse tot de procurorii anticorupție.
Gândul a prezentat imagini în exclusivitate cu momentul în care senatorul Eugen Pîrvulescu a ajuns la sediul DNA, unde procurorii l-au citat cu mandat de aducere. (detalii AICI)
După mai multe ore în care a dat declarații și a aflat că va avea al doilea dosar la DNA, senatorul Eugen Pîrvulescu a fost lăsat să plece acasă, dar nu va mai putea să părăsească țara și va fi obligat să meargă la poliție săptămânal și la procurori ori de câte ori va fi chemat, altfel riscă să ajungă în arest preventiv.
Alături de Pîrvulescu sunt cercetați Marian Cătălin Burcescu, fostul șef al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, și alte două persoane.
Potrivit DNA, fapta lui Pîrvulescu de instigare la cumpărare de influență are legătură cu eliberarea unui certificat ORNISS. Acuzațiile la adresa lui Eugen Pîrvulescu pornesc de la faptul că, în anul 2022, el negocia un post pentru șefia Companiei Naționale de Investiții (CNI) și „tranzacționa” o mită de 60.000 de euro pentru a-i obține unui „favorit” – Marin Țole, – certificatul ORNISS. (mai multe informații AICI)
Totul se întâmpla într-o perioadă în care Pîrvulescu era deja trimis în judecată, din luna decembrie a anului 2021, și acuzat de fapte de corupție! La acel moment, Eugen Pîrvulescu era președintele organizației PNL Teleorman din care face parte și Marin Țole, actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Pîrvulescu i-ar fi propus lui Țole să fie numit în funcția de director general adjunct al CNI. Ministrul Dezvoltării de la acea vreme, Cseke Attila, i-a spus însă lui Țole că are nevoie de certificat ORNISS pentru acea funcție. (interceptări uluitoare AICI)
”În cursul anului 2022, inculpatul M.R.M, la instigarea inculpatului Pîrvulescu Eugen și beneficiind de ajutorul inculpaților F.G. și Burcescu Marian-Cătălin, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis inculpatului M.R.M. suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influență asupra unei alte persoane care deținea o funcție importantă în cadrul instituției desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS în beneficiul martorului respectiv”, a precizat DNA în momentul în care a anunțat punerea lui Eugen Pîrvulescu sub control judiciar.
Pîrvulescu, luat în vizor de DNA încă din 2021
La momentul punerii sub acuzare pentru instigare la cumpărare de influență, Eugen Pîrvulescu era deja un cunoscut al procurorilor DNA, pe la care a trecut de multe ori în 2021, până să ajungă în fața judecătorilor pentru fapte de corupție.
În decembrie 2021, DNA l-a trimis în judecată – în stare de libertate – pe Eugen Pîrvulescu, pentru pentru folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.
Dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată Pîrvulescu se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție din noiembrie 2023 și are următorul termen în 15 octombrie 2024.
Totul a început în 4 iunie 2021, atunci când Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman a publicat un anunț privind scoaterea la concurs a 7 posturi vacante de „șofer autosanitară II (…), compartiment de asistență medicală de urgență și transport medical asistat” – 3 posturi pentru stația Alexandria, 3 pentru substația Roșiorii de Vede și 1 post pentru substația Măgurele.
- Candidații se puteau înscrie în perioada 5 – 17 iunie 2021, susținerea probei scrise urma să aibă loc în 29 iunie, iar cea practică, în data de 1 iulie.
- În vederea evaluării candidaților, prin decizia 75/04.06.2021, managerul general a înființat o comisie în care au fost desemnați președintele P.E. și membrii, respectiv P.T.C. și D.D.
Din acest moment, senatorul liberal Eugen Pîrvulescu – președinte al PNL Teleorman la momentul respectiv – a intrat în „scenă” și, potrivit procurorilor DNA, a început să acționeze în așa fel încît „preferații” săi să ocupe posturile.
Eugen Pîrvulescu urma să decidă „cui dă subiectele” pentru concurs
În data de 17 iunie 2021, în jurul prânzului – potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de Gândul -, C.M.M. a discutat cu P.T.C., spunându-i că a fost abordată de Eugen Pîrvulescu, că s-au întâlnit și au vorbit, dar nu la telefon, și că acesta vrea subiectele „până zilele astea”.
Era vorba chiar despre subiectele la concursul programat pentru data de 23 iunie 2021, în vederea ocupării a două posturi de asistent medical la Alexandria și Roșiorii de Vede.
„Când i-a replicat că ea nu poate să i le obțină, acesta ar fi trimis-o să discute cu P.T.C.. C.M.M. a pretins că i-ar fi pus în vedere că-i încurcă doamna T.S., membră a comisiei de evaluare a candidaților (și de redactare a subiectelor), că e dificilă redactarea anticipată a subiectelor.
C.M.M. a încercat să nu-i ceară, să nu-i impună lui P.T.C., în numele ei, redactarea și predarea subiectelor, ci doar să se limiteze la a face abil un serviciu de transmitere a solicitărilor lui Eugen Pîrvulescu către P.T.C., luând însă distanță față de acest demers și chiar pozând că e împotriva lui.
Pentru că C.M.M. nu se simțea confortabil nici în a-l refuza pe Pîrvulescu Eugen de care depindea postul său, dar nici în a-l îndemna pe P.T.C. să participe la fraudă, acesta din urmă s-a oferit să meargă și să poarte nemijlocit o discuție cu inculpatul (n.red. – Eugen Pîrvulescu).
P.T.C. s-a arătat dispus să redacteze și să predea subiectele, să dea curs solicitării lui Eugen Pîrvulescu, dar asta însemna să-i pună pe ceilalți membri ai comisiei de evaluare în fața faptului împlinit, respectiv că subiectele erau deja formulate, ceea ce putea crea suspiciuni. C.M.M. l-a îndemnat pe P.T.C. să o abordeze pe o membră a comisiei să vadă ce se poate rezolva.
A rămas că C.M.M. îl încunoștințează cum procedează în vederea întâlnirii cu Eugen Pîrvulescu; inculpatul ar fi urmat să decidă cui dă subiectele”, se precizează în referatul întocmit de procurori, din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate.
Fără să știe că sunt interceptați, Pîrvulescu și partenerul de dialog vorbesc „la liber”
În dimineața zilei de 18 iunie 2021, în jurul orei 09:00, C.M.M. l-a contactat pe P.T.C., prin aplicația WhatsApp, spunându-i să se ducă în locul ei la sediul Consiliului Județean Teleorman, în biroul vicepreședintei CJ, lăsându-l să înțeleagă că urma să-l întâlnească acolo pe Eugen Pîrvulescu.
Poate nu întâmplător, au considerat procurorii DNA, întâlnirea respectivă a fost organizată „din scurt”, cum se mai spune, pentru ora 09:00. Însă partenerii de dialog nu au bănuit că vor fi interceptați, chiar dacă Eugen Pîrvulescu i-ar fi făcut semn lui P.T.C. să lase telefoanele la secretară.
În referatul întocmit de procurori se mai menționează că Eugen Pîrvulescu a părăsit biroul în care se afla și, ca măsură de precauție, l-a condus pe P.T.C. în biroul vicepreședintei Consiliului Județean, care s-a retras pentru a-i lăsa pe cei doi să vorbească.
Potrivit procurorilor, Eugen Pîrvulescu i-a solicitat lui P.T.C., „în mod nemijlocit”, să redacteze și să-i predea subiectele la concursurile organizate de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Teleorman, „mai întâi la cel pentru posturile vacante de asistent medical și, dacă e cazul, să-i determine și pe ceilalți membri ai comisiei să accepte subiectele elaborate de el, cu motivarea că trebuie concepute din timp, întrucât e concurență și trebuie să fie complexe”.
– „P.T.C.: M-a sunat acum 3 minute doamna manager. Am înţeles că a avut un… un accident.
– PÎRVULESCU EUGEN: Unde te-ai dus? Ea a avut ieri… [neinteligibil]
– P.T.C.: M-a sunat doamna manager, zice: «Mergi până la doamna …[neinteligibil]!», da’ acu 3 minute, zice: «Că nu știu ce are la picior».
– PÎRVULESCU EUGEN: Și nu știi despre ce e vorba?
– P.T.C.: Mi-a zis ea ceva, da’ nici nu înţeleg mare lucru ce e. Că i-am…
– PÎRVULESCU EUGEN: …[neinteligibil]
– P.T.C.: Ă… La care dintre ele vă referiţi?
– PÎRVULESCU EUGEN: Amândouă, mă. …[neinteligibil]
– P.T.C.: La… la asis… Am avut unu’ de asistenţi pe perioadă determinată și a promovat S.. Așa mi-a spus doamna…
– PÎRVULESCU EUGEN: Pe determinat?
– P.T.C.: Da, la Roșiori, până în decembrie este. Și acum pe 23, miercuri, avem la asistenţi (n.red. – concurs) pentru…
– PÎRVULESCU EUGEN: … [neinteligibil – cei doi vorbesc în același timp]
– P.T.C.: Da. 2 posturi, la ora 10, proba scrisă, și peste 2 zile este interviu’.
– PÎRVULESCU EUGEN: Îhm! Și de ce… de ce … [neinteligibil]… Ce ţi-a zis la telefon? Să vii la mine să ce? Ce să vă … [neinteligibil]
– P.T.C.: Să-mi spuneţi cum să facem.
– PÎRVULESCU EUGEN: Păi, ce, mă, ea nu știa ce face? Fata asta trebuie … [neinteligibil]…, nu? Păi, până acum ea nu vine la muncă deloc mâine-poimâine.
– P.T.C.: Păi, am înţeles că și-a… ă… la picior, nu știu ce.
– PÎRVULESCU EUGEN: Când e 23?
– P.T.C.: Miercuri.
– PÎRVULESCU EUGEN: Când o să …[neinteligibil]…
– P.T.C.: Când ziceţi dumneavoastă, da’ am nevoie de cel puţin o zi-o zi jumate, că sunt mai complexe. Așa mă gândeam să le fac. Adică…
– PÎRVULESCU EUGEN: Când te apuci de ele? Când le faci? De luni?
– P.T.C.: Cel târziu luni, da’ de asta că… Îmi spuneţi dumneavoastră când. Eu stau de ele și le fac.
– PÎRVULESCU EUGEN: Nu știu ce”, spune Pîrvulescu, potrivit înregistrărilor aflate la dosar.
„Eu nu vreau să promoveze foarte mulți la proba orală” / Pîrvulescu: „Păi așa zic și eu”
P.T.C. îi transmite lui Eugen Pîrvulescu că ar putea exista unele „probleme” cu un membru al comisiei de concurs, S.T., președintele Ordinului Asistenților Medicali, iar acesta din urmă îl sfătuiește să meargă și să aibă o discuție cu ea.
– „P.T.C.: Știţi care e problema? Un membru din comisie este președinta O.A.M.M.R., Ordinul Asistenţilor Medicali. Doamna T.S. și… ă… ea știe cum e ordinu’ ăsta de… că se fac în ziua respectivă, dar încerc să vorbesc cu ea.
– PÎRVULESCU EUGEN: Cine e asta?
– P.T.C.: E asistentă în spital. T.S.. Este soţia fostului medic (…), de la Poliţie.
– PÎRVULESCU EUGEN: Du-te vorbește cu ea. Păi, vorbești cu ea acolo.
– P.T.C.: Nu spun nimic. «Dom’le, le fac, că sunt mai complexe și nu avem timp».
– PÎRVULESCU EUGEN: …[neinteligibil]… «că avem 30 de oameni, să facem complexe» (n.red. – subiectele).
– P.T.C.: Da. La șoferi avem 30 de oameni, aicea avem 9. 4 la Alexandria și 5 la Roșiori.
– PÎRVULESCU EUGEN: Păi, nu-i tot așa paritatea? Nu e tot așa paritatea? Dacă dincolo ai… ai 7 posturi…
– P.T.C.: Exact!
– P.T.C.: Și duminică decât astea de asistent vă aduc? Că alea de șofer e pe 29, adică ne vedem peste încă două-trei zile.
– PÎRVULESCU EUGEN: Avem timp. Avem timp.
– P.T.C.: Acolo… Și acolo e… trebuie făcute, măi, că altfel… eu nu vreau să promoveze foarte mulți la proba orală. Adică, să… (…)
– PÎRVULESCU EUGEN: Altfel nu reușești. …[neinteligibil]… e greu la oral.
– P.T.C.: Sper să nu intre mai mulți la oral.
– PÎRVULESCU EUGEN: Păi, așa zic și eu.
– PÎRVULESCU EUGEN: Vorbești cu …[neinteligibil]…
– P.T.C.: Da, da, da. Am înțeles.
– PÎRVULESCU EUGEN: Nu ne mai complicăm.
– P.T.C.: Da.
– PÎRVULESCU EUGEN: Nu vreau să te chem pe tine sau pe ea.
– P.T.C.: Îhî!
– PÎRVULESCU EUGEN: N-are rost!
– PÎRVULESCU EUGEN: Vorbește cu fata aia de la spital!
– P.T.C.: Cu… de la O.A.M.M.R?
– PÎRVULESCU EUGEN: Da… [neinteligibil]… atât… [neinteligibil]… în rest…
– P.T.C.: Mda.
– PÎRVULESCU EUGEN: Tu știi ce comisie ai la …[neinteligibil]
– P.T.C.: Păi, e C.M, de la Turnu Măgurele, și ea.
– PÎRVULESCU EUGEN: O chemi… [neinteligibil]… Trebuie chemată… [neinteligibil]
– P.T.C.: Da, da. Da, da.
– PÎRVULESCU EUGEN: O chemi”, spune, tranșant, senatorul PNL Pîrvulescu.
Pîrvulescu nu credea că ar putea fi „monitorizat”. Pe posturi trebuiau să ajungă doar persoanele indicate de el
În urma acestei discuții interceptate de procurorii DNA, cei doi au hotărât ca P.T.C. să redacteze subiectele pentru concursul din 23 iunie 2021 și să i le înmâneze lui Eugen Pîrvulescu duminică după-amiază, în data de 20 iunie 2021, chiar la domiciliul său.
Potrivit informațiilor obținute de anchetatori în timpul cercetărilor, Pîrvulescu a admis că C.M.M. s-a speriat de ceea ce i-a cerut, că nu mai știa ce scuze să invoce și că el a acceptat să discute bărbătește cu P.T.C., care e mai „hârșâit”. Eugen Pîrvulescu a mai susținut că nu crede zvonul auzit de aceasta cum că ar fi monitorizați. Pe C.M.M. a declarat că o va susține toată viața, din recunoștință.
Ulterior, P.T.C. a precizat, potrivit DNA, că, „la o lună de la această decizie, C.M.M. mi-a spus că a fost chemată și că o să scoată la concurs posturile, spunând că «am ok-ul de la partid»”. (n.red. – PNL)
„După publicarea anunțurilor privind organizarea concursurilor, Eugen Pîrvulescu – senator în Parlamentul României și președinte al PNL Teleorman – a chemat-o chiar la sediul PNL Teleorman pe C.M.M., a întrebat-o cum se elaborează subiectele și dacă poate să i le obțină.
De asemenea, i-a spus că, pe posturile scoase la concurs, trebuie angajate persoanele indicate de el.
- Astfel, pe posturile de asistent, (…) trebuia angajată la stația Alexandria, iar (…) la substația Roșiori de Vede.
- Pe postul temporar trebuia angajată (…).
- În ce privește posturile de ambulanțieri, trebuiau angajați: (…), (…) și (…), la stația centrală (…), (…), (…), la substația Roșiori de Vede, (…), la substația Turnu-Măgurele.
La discuția amintită a rămas că C.M.M. discută cu P.T.C., că-i transmite solicitarea și că-i aduce subiectele cu câteva zile înainte de proba scrisă a primului concurs.
Așadar, Eugen Pîrvulescu i-a cerut numitei C.M.M. să-i obțină de la comisiile de concurs subiectele la proba scrisă a concursurilor organizate, pentru a le transmite candidaților amintiți, în vederea promovării frauduloase a concursurilor organizate de SAJ Teleorman.
DNA
”Eugen Pîrvulescu urmărea să obțină foloase necuvenite pentru candidații indicați de el, foloase constând în promovarea frauduloasă a concursurilor și angajarea pe posturi remunerate”, se mai menționează în referatul întocmit de procurorii DNA, din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate națională.
„Preferații” lui Eugen Pîrvulescu, în pole-position: „Mai trebuie să vorbească cu cineva la partid pentru a hotărî”
Audiată de procurori, C.M.M. a declarat că, „după publicarea anunțului, tot senatorul Eugen Pîrvulescu m-a chemat la sediul PNL și m-am întâlnit cu el în zona din fața acestuia. (…) Senatorul Eugen Pîrvulescu m-a întrebat cum se fac subiectele și dacă pot să i le dau”.
„Senatorul Eugen Pîrvulescu mi-a spus că la concursul de asistenți urmează să promoveze, pentru postul de la substația Alexandria, (…), iar pentru substația Roșiorii de Vede erau doi posibili candidați care să promoveze, respectiv: (…), (…), rămânând să mai discutăm având în vedere că era un singur post.
- Pentru posturile de șoferi autosanitară II, la substația Alexandria, Eugen Pîrvulescu mi-a spus că trebuie să promoveze (…), (…), (…).
- Pentru substația Turnu Măgurele rețin că mi-a spus două nume: (…) și (…)
- Mi-am adus aminte că un alt nume de candidat comunicat de Eugen Pîrvulescu, care urma să promoveze concursul, era (…) și că pentru al treilea post de la Roșiori, mai trebuie să vorbească cu cineva la partid pentru a hotărî.
Eu m-am gândit că acest post este promis unui primar, motivat de faptul că la vizita pe care am avut-o la sediul PNL în care mi s-a cerut deblocarea posturilor de către Eugen Pîrvulescu, în biroul senatorial (biroul este în sediul PNL) a fost de față și primarul (…)”, a mai declarat C.M.M. în fața procurorilor.
Mai arăt că, în discuția din fața sediului PNL, cu senatorul Eugen Pîrvulescu a rămas stabilit să discut cu P.T.C. și să-i comunic cele solicitate, precum și ca eu, cu câteva zile înainte de concurs, să-i aduc subiectele lui Eugen Pîrvulescu. Această solicitare din partea lui a fost expresă”
C.M.M.
Presiuni pentru ca „preferații” să obțină posturile: „Eugen Pîrvulescu nu a realizat că s-au schimbat vremurile”
În perioada menționată, susțin procurorii, C.M.M. l-a abordat, repetat, pe P.T.C.. Motivul a fost acela de a-i aduce la cunoștință „pretențiile lui Eugen Pîrvulescu”. În data de 14 iunie 2021, P.T.C. a aflat de la C.M.M. că asupra ei sunt exercitate „presiuni foarte mari”, iar cel care punea presiune era senatorul liberal Eugen Pîrvulescu.
„La câteva zile de la momentul în care a început depunerea dosarelor, C.M.M. m-a abordat aproape zilnic și mi-a comunicat faptul că asupra ei se fac presiuni foarte mari din partea senatorului Eugen Pîrvulescu pentru a angaja anumite persoane prin concursurile la care am făcut referire”, a declarat P.T.C. în fața procurorilor.
În perioada menționată, C.M.M. l-a abordat repetat pe P.T.C., aducându-i la cunoștință pretențiile lui Eugen Pîrvulescu. Senatorul liberal solicita subiectele la concursurile organizate de SAJ Teleorman1, iar aceasta i-a spus lui P.T.C. că a trimis-o să i le solicite chiar lui.
A menționat numele celor pe care Eugen Pîrvulescu îi dorea pe posturi și a indicat inclusiv posturile”, potrivit procurorilor.
În discuția din 15 iunie 2021, C.M.M. i-a dezvăluit lui P.T.C. intenția sa de a se eschiva, de a își lua un concediu medical care „să pice chiar atunci”, respectiv în perioada concursului.
Aceasta a mai transmis că lui Eugen Pîrvulescu i-a spus că, în ceea ce privește concursul, sunt „probleme” și „discuții”, că „se vehiculează” zvonuri și că ea a aflat „că e monitorizare”. L-a sfătuit și pe P.T.C. ca, în eventualitatea în care e chemat de Eugen Pîrvulescu, să-i spună că redactează subiectele chiar în ziua probei scrise, că le „face atunci, pe loc”.
Într-o altă discuție, C.M.M. i-a povestit lui P.T.C. ce a auzit, respectiv că ar fi monitorizați de DGA – Direcția Națională Anticorupție” – și că altcineva i-ar fi spus că, dacă nu dă curs solicitării lui Eugen Pîrvulescu, acesta o va schimba din funcție.
„Își punea întrebarea dacă nu cumva Eugen Pîrvulescu a promis unei candidate că o va schimba din funcție pe C.M.M. dacă aceasta nu o va ajuta să ia concursul organizat. C.M.M. se încuraja singură, afirmând că Eugen Pîrvulescu nu are cu cine să o înlocuiască și observa că acesta nu a realizat că s-au schimbat vremurile.
Că, oricum, și dacă mă schimbă pe mine, ce o să facă!? O să cășune pe dumneavoastră, pe cine să pună!? M-ați înțeles? Doar n-o să pună pe mama sau poate o aducea-o pe mama!? (…) problema e că s-au schimbat vremurile foarte rău, foarte, foarte rău, iar ei nu înțeleg că nu mai e ca acum câțiva ani”
Extras din referatul DNA
Eugen Pîrvulescu: „Gândește-te că în județul ăsta, eu sunt președinte, acuma o să fiu încă 4 ani președinte de partid”
Atunci când P.T.C. l-a întrebat pe Eugen Pîrvulescu dacă are de ce să se teamă că va fi denunțat, acesta l-a asigurat că una din beneficiarele fraudării concursului – (…) – e de încredere și că îi cunoaște familia, se mai precizează în referatul din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate națională.
„Pentru a invoca influența, autoritatea pe care i-o conferă funcțiile deținute, Pîrvulescu a menționat că «Ambulanța e a sa» și că l-a ocrotit pe P.T.C. într-o anumită împrejurare, că nu e ca alții și nu vine pe la SAJ Teleorman să-i deranjeze, că nu a luat bani pentru ajutarea unor candidați, ci mizează pe implicarea lor în viitor, probabil în sprijinirea partidului, că el a pus-o pe o anumită doamnă la conducerea SAJ Teleorman, dar nu s-a mai înțeles cu ea și nu se dădea dusă.
Mai mult, Eugen Pîrvulescu l-a asigurat pe P.T.C. că va avea beneficii în viitor, că va avea sprijinul său, urmând a-l sprijini inclusiv pentru postul pe care îl ocupa la acel moment C.M.M..
”P., noi am stat de vorbă amândoi. Și eu ce ți-am promis? Că atâta timp cât suntem corecți și asta, facem treabă. Tu ești bine unde ești acuma. E bine unde…(…) Încă o dată: când am plecat la drum tu știi că noi am vorbit bărbătește amândoi. (…) Eu nu te-am deranjat cu nimic și nu s-a-ntâmplat nimic.
Vreau să spun, totuși, că într-o perioadă de timp – și eu spun deschis acuma -, managera mi-a spus că lucrează foarte bine cu tine numai că sunt alții care te-au mâncat de cur. Asta ca s-o știi de la mine.(…) În general, nu ne călcăm pe picioare în chestia asta. El știe că ambulanța este a mea …(…)
Te-am deranjat, te-am încurcat cu ceva? …(…) N-am venit! Nu mă interesează, cum vin alții, frate. (…) Eu am un statut. Am muncit în viața asta. Am ajuns aicea. Gândește-te că în județul ăsta, eu sunt președinte. Acuma o să fiu încă 4 ani președinte de partid. (…) prima dată am adus-o pe aia, zi, de la București, cum o cheama pe aia? (…) Da. După aia, nu mai mă înțelegeam nici cu nebuna, nu vroia să plece d-aici. (…)
Am o rugăminte la tine. Mergi tu pe drumul ăsta că o să fie bine. Nu cerem altceva, nici eu nu cer altceva, decât …[neinteligibil]…, în rest să fim sănătoși. Deocamdată…(…) 3 ani de acum încolo …[neinteligibil]… ești liniștit. Și vreau să știi ceva: Doamne ferește s-o schimba ceva peste chestiile alea, îți iei drumul înapoi, ea pleacă oricum.(…)
Și… Ascultă-mă! Nu știi în viață ce și cum. (…) Ești bine, ești O.K. Nu te deranjează, nu te supără nimeni, eu ți-am spus atunci situația care a fost. (…) Am rezolvat-o…”, spunea Eugen Pîrvulescu, președinte al PNL Teleorman la vremea respectivă.
Este de subliniat că, în mod repetat, Eugen Pîrvulescu și-a afirmat poziția în județ și controlul asupra SAJ Teleorman: «El știe că ambulanța este a mea!», «Gândește-te că în județul acesta eu sunt președinte. Acum o să fiu încă 4 ani președinte de partid. Tu ești nebuna la cap?», «Nu poa’ să treacă peste mine!», «3 ani de acum încolo… ești liniștit»”
Extras din referatul DNA
„Concurs nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupție”
În 4 ianuarie 2022, DNA anunța trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Eugen Pîrvulescu, senator și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de:
- folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite;
- divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.
În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – președinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.
De asemenea, inculpatul i-ar mai fi cerut să-i favorizeze pe candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).
După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidențial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidații care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupție.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție”, anunța DNA în ianuarie 2022.
CITEȘTE ȘI: