„Copaci solari”, pentru energie verde și wi-fi gratuit, amplasați în cinci puncte din București | VIDEO – FOTO
Cinci copaci solari care oferă opțiuni alternative de energie verde au fost amplasați în zone din centrul Bucureștiului, în cadrul unui parteneriat dintre Primăria Sectorului 3, BAT România și Green Academy.
Cei cinci copaci sunt amplasați în Piața Unirii, Pieța Universității și în zona parcului IOR. Fiecare copac solar oferă o sursă de energie verde capabilă să susțină încărcarea a șaptezeci de dispozitive electronice zilnic, în format wireless sau usb.
În plus, copacul solar pune la dispoziția vizitatorilor săi acces gratuit la wi-fi, dar și un colț de odihnă și relaxare în cadrul unei plimbări prin București.
”Design-ul realizat permite, de asemenea, o integrare armonioasă în peisajul urban și susține adoptarea unui comportament responsabil față de mediu și de comunitate”, spun reprezentanții BAT România.
„Copacii solari generează energie fără să polueze”
„Numim copaci aceste device-uri moderne și interesante, dar și foarte aspectuoase, și nu cred că este deloc greșit, deoarece generează energie fără să polueze. Mă bucură faptul că Sectorul 3 a fost ales din nou de partenerii noștri tradiționali, BAT România și Green Academy, pentru a iniția un astfel de proiect pilot. Și sper ca cetățenii Sectorului nostru și ai Bucureștiului în general, dar și vizitatorii, să se bucure din plin de copacii solari amplasați în cinci zone importante din Sectorul 3”, a declarat primarul Robert Negoiță.
Potrivit reprezentanților BAT România, dispozitivele solare montate în București au fost realizate de TripAtelier și Mannebunit.
„Această acțiune reprezintă o nouă invitație de a conștientiza importanța gesturilor simple și de a contribui, prin mici schimbări la îndemână, la protejarea mediului și a comunității. În 2019, BAT România, Primăria Sectorului 3 și Green Academy au lansat în premieră campania «Alege asumat un oraș curat», în care 300 de scrumiere stradale au fost montate pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară și valorificarea lor energetică. Campania a fost dezvoltată ulterior în Constanța și Iași, urmând ca și alte orașe să se alăture în viitor”, spun reprezentanții BAT.