Dezvoltarea infrastructurii de colectare, soluție pentru diminuarea costurilor. În curând, insule de colectare separată inteligente
This browser does not support the video element.
În scurt timp vor apărea insulele de colectare separată inteligentă care vor evidenția rolul și aportul fiecăruia dintre noi, dar vor duce și la diminuarea costurilor, după principiul plătești cât arunci.
“Infrastructura de colectare la care faceti referire cu siguranță este un element, unul din elementele cheie. Dacă această infrastructură – s-a demonstrat – este cât mai aproape, cât mai accesibilă fiecăruia dintre noi, în general cetățeanul își îndeplinește până la urmă și rolul, dar și obligația de a colecta separat. Această infrastructură în România începe totuși să fie din ce în ce mai aproape de cetățean, sunt sisteme care funcționează și care au făcut accesibil accesul cetățeanului la această infrastructură. Ele sunt într-o continuă dezvoltare, vor apărea și la noi insule de colectare separată inteligente, cu cartelă, astfel încât fiecare dintre noi să știe rolul pe care l-a avut și aportul pe care l-a avut și, bineînțeles, aceasta va influența, sperăm noi, prin principiul plătești cât arunci, inclusiv o diminuare a costurilor pentru cei care vor și se vor implica activ în colectarea separată măcar a deșeurilor de ambalaj”, a declarat Geanin Șerban, președinte Asociația OIREP Ambalaje, în cadrul ediției speciale “Un’. Doi. Trei. Gândul Green”.
Asociația OIREP Ambalaje, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a derulat campania Un’ Doi Trei, care și-a propus să informeze corect românii în legătură cu problema deșeurilor de ambalaje, să atragă atenția, dar și să diminueze impactul pe care deșeurile de ambalaje colectate necorespunzător îl au asupra mediului înconjurător, asupra calității vieților noastre și ale copiilor noștri. Mai mult, campania a urmărit să creeze un nou obicei sănătos, care să intre în rutina românilor, acela de a colecta separat deșeurile de ambalaje generate în fiecare zi.
Un’ Doi Trei este o campanie inițiată de Asociația OIREP Ambalaje – prin Clean Recycle, Eco-Rom Ambalaje, Ecologic 3R Ambalaje, Eco Synergy, Financiar Recycling, GreenPoint Management și Green Resources Management – în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.