Furtună puternică în București. Imagini INCREDIBILE cu copacii doborâți de vântul puternic

Publicat: 10/07/2024, 19:00
Actualizat: 10/07/2024, 19:31

O furtună puternică s-a abătut miercuri după amiaza asupra mai multor zone din București. De altfel, în urmă cu puțin timp, meteorologii au emis și o alertă de furtuni pentru București și mai multe localități din Ilfov și vedem aceste imagini din Capitală cu grindină de mari dimensiuni, care ar putea să facă destul de multe probleme.

De asemenea, în zona Pieței Libere, un copac a căzut pe carosabil. Traficul este extrem de îngreunat în zona respectivă. O intervenție în desfășurare este și în Cotroceni, acolo unde un copac a căzut.

De asemenea, este un avertisment pe care meteorologii, dar și salvatorii l-au transmis către toți locuitorii din București. Este cod galben la această oră și există posibilitatea ca mai mulți arbori din București să se prăbușească și știm că am văzut acest lucru și la furtunile care au fost săptămânile trecute, când salvatorii au avut zeci de intervenții care au avut loc în același timp. În ceea ce privește pe pietoni, pompierii le spun oamenilor să rămână la adăpost dacă sunt acolo, iar dacă sunt pe stradă să meargă într-o scară de bloc sau chiar într-un magazin și să nu stea afară.

Pentru că vântul este extrem de puternic pentru ca obiecte cum ar fi panouri publicitare și chiar bucăți de acoperiș să se desprindă și să îi lovească pe oameni, ne așteptăm ca în minutele următoare să apară mai multe intervenții și apeluri la 112. Pe mai multe bulevarde din București se circulă, evident, cu dificultate șoferii. Este și o oră la care Alexandra este și o oră la care bucureșteni au terminat serviciul și se îndreaptă în aceste momente spre spre case și de aceea este mai aglomerat. Da, este și oră de vârf.

Și de la furtunile trecute, au fost foarte mari probleme, mai ales în zonele unde sunt copaci foarte bătrâni. Aceștia se rup pur și simplu și au fost și situații în care au căzut pe mașini și nu este exclus ca și oameni să fie surprinși în momentul în care un arbore cade. Tocmai de aceea, pompierii lansează acest avertisment. La fel și meteorologii. Mai există și această problemă a canalizării din București. Au fost foarte multe situații în care canalizările nu au mai făcut față, iar străzile au fost inundate la propriu.

Au fost zone în care șoferii au rămas pur și simplu blocați în mijlocul drumului din cauza apei care s-a acumulat în zona respectivă.

„Temperaturile au fost foarte ridicate și această atmosferă instabil a facilitat dezvoltarea unor nori cu extindere mai mare pe verticală. Aceștia se generează repede și nu au în timp de viață foarte lung. Prin urmare, până în acest moment, cam jumătatea de est a municipiului București a fost traversat de acest sistem noros și în următoarele aproximativ 20min va ieși, ea deplasându-se către către vest. Deci nu toată Capitala, ca să înțelegem, este afectată. În acest moment, acești nori au traversat întreaga Capitală. Au fost diverse manifestări. De exemplu, în partea de vest intensificări mai mari de vânt, în centru a căzut și grindină și au fost cantități mai mari. Fiecare cartier a avut specificul lui, să spunem. Per total, în Capitală au fost și intensificări de vânt în jurul a50-55km/h de asemenea cantități de apă de peste 10l, poate 15l/m² însă căzând în interval foarte foarte scurt de timp, în câteva zeci de minute”, a declarat Meda Andrei, meteorolog ANM la Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...