Prima pagină » Video » Lacul Herăstrău, înghițit de mătasea broaștei. Plantele s-au înmulțit haotic și produc un miros greu de suportat

Lacul Herăstrău, înghițit de mătasea broaștei. Plantele s-au înmulțit haotic și produc un miros greu de suportat

Algele au cotropit complet la lacul Herăstrău în ultimele două luni. Plantele s-au înmulțit haotic și produc un miros greu de suportat. Angajații primăriei au încercat să curețe apa, însă se declară depășiți de situație și cer Apelor Române să crească debitul de apă din lac, astfel încât algele se dispară de la sine.

Lacul Herăstrău nu se mai vede. Este sufocat de algele care au cuprins totul în jurul lor. Pe marginea lacului Herăstrău este foarte greu de respirat pentru că mirosul este insuportabil. Luciul de apă nu mai există aici. În locul lui s-a format o peliculă groasă, extrem de densă, asemănătoare cu vopseaua. Mătasea broaștei a colorat în verde aprins până și copacii de pe lac. Oamenii se tem să se apropie de apă.

„E prea verde. Nu poți să te duci cu barca să te plimbi pe lac între ore din cauza mirosului și pe aceea cauza că e toxic, oribil. E mizerabil și mirosul care e insuportabil. Nu poți să stai că miroase de mori”, spune un cetățean.

Situația se reflectă în încasările de la Muzeul Satului, dar și la terasele din zonă. Turiștii au umplut caietul de impresii cu reclamații despre peisajul și mirosul din zonă.

„Mirosul pe aleea principală, lângă restaurant, este extrem de greu de suportat. Vă rog să luați măsuri, este inadmisibil. Am venit la un muzeu, nu la o groapă de gunoi. Atât timp cât nu avem vizitatori, evident că ne afectează. Asta înseamnă că nu avem bani. A scăzut enorm număr de vizitatori, cu peste 40% . Lacul este plin și de pet-uri, iar șobolanii se plimbă liniștiți pe aleile din parc”

În lupta cu mătasea broaștei, Primăria Capitalei se declară neputincioasă. Municipalitatea spune că plantele sunt din ce în ce mai multe din cauza caniculei și secetei, așa că a cerut ajutor de la Apele Române. Apele Române vin cu altă soluție până se vor lua măsuri clare. Algele ar putea să dispară mai repede dacă vin ploile, spun specialiștii.

Citește și