Spitalul Universitar de Urgență București a deschis un ambulatoriu în orașul Chitila. Dr. Cătălin Cârstoiu: „Conexiunea cu SUUB este imediată”

Publicat: 05/09/2024, 16:31

Primăria Orașului Chitila, în parteneriat cu Spitalul Universitar de Urgență București, a inaugurat un ambulatoriu de specialitate al SUUB, o unitate sanitară realizată și dotată după cele mai înalte standarde de calitate.

Ambulatoriul este amplasat într-o clădire complet reabilitată și extinsă, cu o suprafață desfășurată de aproape 1.500 mp, distribuită pe două niveluri. Personalul medical și managementul noii unități sanitare vor fi asigurate de către Spitalul Universitar de Urgență București.

„Acum au aici Spitalul Universitar. E un concept nou”

Ambulatoriul din Chitila va permite în timp furnizarea de servicii în mai multe specialități medicale, dintre care: ortopedie, obstetrică-ginecologie, gastroentrologie, medicină internă, neurologie, diabet și boli de nutriție, ecografie generală, endocrinologie, medicină de familie, oncologie, hematologie și chirurgie generală.

„Este foarte important în egală măsură pentru pacienți, cât și pentru medici. De ce pentru pacienți? Păi gândiți-vă că în zona aceasta Chitila, Mogoșoaia și tot ce înseamnă împrejurimi nu exista o structură medicală coagulată. Spitalul de la Buftea, da, asta ar fi singura variantă. Gândiți-vă că aici practic vor găsi toate specialitățile medicale, fiind o copie, o replică, a ambulatoriului Spitalului Universitar. În plus de asta, vor găsi și colegii mei din Spitalul Universitar care vin aici să consulte. Deci pentru pacienți, eu zic că e o creștere a calității îngrijirilor medicale. Pentru medici e important pentru că, vă dați seama, există posibilitatea să ajungi să lucrezi în Spitalul Universitar, fiind o secție externă a Spitalului Universitar, când termini rezidențiatul. Totul e să înveți, să participi la concurs. De fapt, cinstit, este o sursă de locuri de muncă pentru medici, pentru asistente medicale, pentru medici tineri.

Fiind o secție externă a spitalului, conexiunea cu Spitalul Universitar este imediată, adică parte din toate investigațiile de aici, a doua opinie medicală care se va da pe această structură va fi asigurată de Spitalul Universitar. Repet, este o secție externă a spitalului, adică are un coordonator care este la fel ca orice alt coordonator din spital. Mai este un lucru, București-Ilfov nu mai poate fi privit separat, am spus-o de multe ori.

Sunt foarte mulți oameni care locuiesc în Chitila. În acte sunt 15.000-20.000, dar gândiți-vă câți sunt în realitate. Doar vă uitați pe stradă și vedeți traficul. Ei vin, muncesc în București, trăiesc în București, dar viața de zi cu zi și-o duc aici. Acum au aici Spitalul Universitar. Practic e un concept nou. Eu n-am văzut vreun spital public din România care să-și deschidă, să zicem, secții exterioare în alte părți. E un brand”, a declarat, pentru Gândul, Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul S.U.U.B.

„Ambulatoriul este dotat cu aparatură de ultimă generație”

Investiția totală în infrastructura acestui centru medical se ridică la aproximativ 14.000.000 lei, din care 11.600.000 lei provin din bugetul local al Primăriei Chitila, diferența fiind asigurată de Consiliul Județean Ilfov. Dotarea cu echipamente medicale și mobilier, care s-a ridicat la 15.600.000 lei, a fost realizată prin programul PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3 Unități de asistență medicală ambulatorie.

Printre echipamentele instalate în Centru se numără: ecografe, aparate de monitorizare EKG, colonoscop video HD, echipamente de audiometrie, electrocardiografe, electroencefalografe, electromiografe, electrocautere, gastroscop video HD, mașini de reprocesare a aparaturii optice, monitoare pentru funcții vitale, seturi de retinoscopie directă, sisteme de colposcopie, sisteme endoscopice ORL HD cu tehnologie NBI (imagistică cu spectru îngust), laringoscoape video, sisteme de cauterizare bipolară și cu radiofrecvență pentru ORL, ureteroscoape, ventilatoare portabile și unități ORL.

„Astăzi deschidem activitatea la Centrul Medical Ambulatoriu din această locație, locație pe care am creat-o împreună cu cei de la Consiliul Județean acum trei ani și pe care am dotat-o cu aparatură de ultimă generație printr-un program cu finanțare europeană PNNR, derulat prin Ministerul Sănătății.

Prin colaborarea cu Spitalul Universitar avem garanția actului medical la cea mai înaltă, la cele mai înalte standarde, cea mai bună calitate. Știm cu toții prestigiul pe care se bucură Spitalul Universitar, cel mai mare spital de urgență din țară și cred că este un câștig pentru oraș pentru că vom avea un parteneriat care ne va crea posibilitatea să avem un act medical la un asemenea nivel”, a declarat Emilian Oprea, primarul orașului Chitila.

CITEȘTE ȘI:

Se deschide un nou AMBULATORIU de Specialitate SUUB în orașul CHITILA. Inaugurarea va avea loc joi, 5 septembrie

Spitalele din MOLDOVA, prioritate a PSD/Marcel CIOLACU: După 15 ani, în sfârșit, s-au pornit cele trei spitale regionale

Oana Zvobodă
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Oana Zvobodă a debutat în presă la televiziunea PrimaTV, în anul 2017. Între mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Delir despre viața veșnică” în Rusia. Putin le cere oamenilor de știință să creeze un...
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Marea provocare la care ucrainenii sunt obligați să găsească o soluție. General: „Problema e că...
Nașul Cristian Țânțăreanu, declarații neașteptate despre Anca Țurcașiu! Motivul pentru care nu a mers la...
VIDEO Ciucă, în războiul filmelor. Reclama cărții „În slujba țării” versus ancheta Recorder care demontează...
Angela Similea a împlinit 78 de ani recent, uitată de toată lumea. Cum arată acum
Ce conține, de fapt, parizerul de pasăre de la Lidl, Penny, Kaufland, Auchan sau Metro
O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar de un milion de euro...
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
Se schimbă data la care vor fi livrate alocațiile și indemnizațiile pentru copii, în luna...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
Atac armat în Munchen, în apropierea Consulatului General al Israelului
Ce au descoperit cercetătorii studiindu-l pe cel mai PUTERNIC om din lume?
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Mesajul care-i va frânge inima Elenei Udrea. Nu va vedea niciodată aceste imagini
Cu ce se ocupă Maria de la Insula Iubirii în prezent. Cum își câștigă banii...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Alin Oprea, despre conflictele din trupă cu Tavi Colen, apărute după căsătorie. “Fiecare a început...
Visul Mariei Constantin, distrus în copilărie: „Profesoara mea m-a forțat să renunț la pian”
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Astronomii au detectat o structură extinsă în jurul galaxiei Messier 77