Prima pagină » Video » Un preot a uitat un teanc de bani pe capota mașinii, la Dealul Patriarhiei. Tânărul care a găsit banii i-a înapoiat proprietarului

Un preot a uitat un teanc de bani pe capota mașinii, la Dealul Patriarhiei. Tânărul care a găsit banii i-a înapoiat proprietarului

Graba și neatenția erau să îl coste scumpe un preot din București. Mai exact suma de 2.500 lei, pe care i-a uitat pe capota mașinii sale, aflată în parcarea de pe Dealul Mitropoliei.

Din fericire pentru bărbat, teancul a fost descoperit de o familie venită din Baia Mare. Cum nu știau cine a pierdut banii, oamenii au sunat la 112, iar polițiștii i-au ajutat să îl găsească pe proprietar.

Așa și-a început vacanța în Capitală o familie din Baia Mare. Primul obiectiv pe care au vrut să îl viziteze cei doi soți a fost Dealul Patriarhiei, unde tocmai se încheia pelerinajul Sfântului Dimitrie. Până să apuce să aprindă o lumânare, oamenii au zărit pe o mașină un teanc de bani.

„Nu știam dacă e semn sau e o încercare sau, mă rog, orice mi-au trecut prin cap. Era un număr de telefon afișat, afișat pe parbrizul mașinii, însă am considerat că cel mai firesc și moral ar fi să sesizez poliția. Era un un preot atunci am realizat”, spun oamenii.

Preotul i-am uitat pe mașină: „am închis, mă sunase cineva, m-am luat cu discuția și am uitat”, a explicat el.

Gestul i-a impresionat pe ceilalți pelerini. Și nu a fost trecut cu vederea nici de reprezentanții Patriarhiei Române.

„Este datoria fiecăruia dintre noi să ajutăm la recuperarea bunurilor pierdute. Un gest creștin frumos și semnul unei educații d săvârșite, iar persoana în cauză care a acționat astfel merită felicitări și apreciere”, spune un martor.

Polițiștii le atrag atenția celor care se gândesc să își însușească bunuri pierdute că dacă fac asta, comit o infracțiune pedepsită cu închisoarea. În cazul pierderii unor sume de bani ori bunuri, cetățeanul trebuie să sesizeze poliția, apelând numărul unic de urgență 112. Nu în ultimul rând, polițiștii ne recomandă, atunci când găsim pe stradă un portofel, să sunăm la 112 și să evităm să îl atingem, pentru a nu distruge eventuale probe dacă proprietarul a fost victima unei tâlhării sau a unui furt.

Foto ilustrativă
Sursa Foto: Envato

 

 

Citește și