Prima pagină » Video » VIDEO | Avocații străini, care reprezintă interesele presupuselor victime ale fraților Tate, la București. Contre și acuzații la conferința de presă!

VIDEO | Avocații străini, care reprezintă interesele presupuselor victime ale fraților Tate, la București. Contre și acuzații la conferința de presă!

Echipa de avocați din UK și SUA a venit la București să explice pericolul în care se află presupusele victime ale fraților Tate. A fost o conferință de presă de la care nu au lipsit contrele și agresivitatea.  O echipă de avocați din SUA și UK – care reprezintă interesele a patru presupuse victime ale fraților Tate din cele două țări – a susținut, la București, o conferință de presă atipică, fără traducător, într-o sală minusculă de hotel.

Mai exact, reprezentanții legali din SUA și Marea Britanie ai presupuselor victime ale lui Andrew Tate au susținut o conferință de presă la București, Român a, pentru a-și anunța poziția unită împotriva hărțuirii și intimidării venite din partea lui Tate și adepților săi.

Echipa juridică reprezentând femeile care l-au dat în judecată pe Tate în Marea Britanie pentru acuzații de viol/agresiune fizică (McCue Jury & Partners), și echipa juridică care reprezintă martorii cheie în dosarul românesc împotriva fraților Tate (National Center on Sexual Exploitation Law Center și Laffey Bucci & Kent), s-au reunit în România într-o demonstrație de solidaritate.

Conform declarațiilor acestora, ei vor, ca urmare a demersurilor pe care le fac în numele acestor tinere ale căror nume sunt anonimizate, sa redeschidă anchetele penale în Anglia, care s-au soldat cu clasare în urmă cu mai mulți ani.

Avocații străini, care nu au mandat de reprezentare pe teritoriul României, au susținut în conferința de presă că ei au venit în Romînia pentru a colabora cu autoritățile.

Declarația comună a echipelor juridice: „Suntem aici pentru a face front comun împotriva fraților Tate”

„Pentru încercările lor de a hărțui, intimida și reduce la tăcere pe cei care sunt suficient de curajoși să vorbească împotriva lor. Aceste amenințări nu vor funcționa, nu-i vor împiedica pe oameni să depună mărturie și nu vor împiedica instanțele din întreaga lume să le ia în considerare cazurile.

Având în vedere acest lucru, este ironic că reprezentanții fraților Tate au participat la conferința de presă, cu singura intenție de a o perturba și de a deraia discuția cu presa, încercând să hărțuiască reprezentanții victimelor. Ei nu au făcut altceva decât să răspândească dezinformare pentru a distrage atenția de la acuzațiile grave împotriva clienților lor.

Andrew Tate se folosește de copii și bărbați vulnerabili pentru a-și răspândi mesajele prin platforme precum „Lumea reală” și pe site-urile de socializare, care continuă să-i înlesneacă prezența. Noi îi încurajăm pe oameni să aibă un rol activ în stoparea răspândirii dezinformării online și să se gândească cu atenție la modul în care cuvintele lor în aceste spații îi pot afecta pe oamenii care suferă enorm deja. Dacă cineva, indiferent unde s-ar afla, dorește să depună mărturie, îl încurajăm să facă acest lucru.

Crowdfoundig pentru a strânge bani cu care presupusele victime să-și plătească taxele

Într-o manieră nemaiîntâlnită, în comunicatul avocaților străini, în care au invitat presa la această conferință, se menționează faptul că vor să strângă fonduri pentru susținerea demersurilor judiciare ale acestor presupuse victime cu nume necunoscut.

“Reclamantele din acțiunea legală din Marea Britanie au demarat un crowdfounding pentru a-și plăti taxele legale. Acestea vă roagă respectuos ca toate relatările pe acest subiect să includă un link cre pagina lor CrowdJustice: http://www.crowdjustice.com/case/hold-andrew-tate-accountable/.“

Vorbind despre victimele pe care le reprezintă, avocații străini au susținut:

”Sunt într-un real pericol. Instanța din America a decis că este foarte important să fie protejate aceste femei. Nu pot să stau astăzi, aici, să vă spun că acestor femei nu le este teamă. Le este foarte teamă. Sunt terifiate, sunt speriate. Au toate motivele să fie speriate. Noi nu suntem speriați, noi suntem aici ca să fim vocile clientelor noastre.”

“Vor dreptate!”

Avocații Matthew Jury (managing partner Mc Cue Jury &Partner) și Jillian Roth (Laffey Bucci Kent) au explicat că presupusele victime ale fraților Tate vor dreptate.

Ei au făcut un tablou al fraților Tate fără a ține cont de prezumția de nevinovăție, etichetându-i drept condamnați, traficanți de persoane, mincinoși, violatori și răpitori și, întrebați de jurnaliști care sunt probele, aceștia au declarat că deși nu au avut acces la probele din dosarul din România în care frații Tate sunt inculpați, ei cred în vinovăția acestora.

Cât despre probele pe care ei le-ar avea în susținerea faptului că cele patru presupuse victime au fost hărțuite și amenințate, avocații din UK și SUA au spus că sunt destule, dar nu au făcut vorbire decât de intentarea procesului împotriva unora dintre clientelor lor, în care Andrew Tate a solicitat despăgubiri de 5 milioane dolari.

Avocații presupuselor victime consideră că aceasta este o probă a amenințărilor și presiuni pe care frații Tate o fac asupra presupuselor victime și a martorilor din dosar, deși nu au spus despre ce martori e vorba.

Întrebați de Gândul de ce abia după șapte ani aceste victime inițiază astfel de demersuri de natură civilă cerând despăgubiri, avocații străini s-au făcut că nu înțeleg întrebarea.

„Am fost interesați să aflăm de ce au ales un proces de denigrare mediatică”

Prezent la conferința de presă, avocatul Eugen Vidineac a pus câteva întrebări la care avocatul Matthew Jury a devenit nervos, ca de altfel și avocata Jillian Roth și au spus că nu vor să vorbească decât cu presa.

De altfel, jurnaliștii prezenți nu au primit detalii-cheie care să aducă un minim probatoriu legat de așa-numita hărțuire a presupuselor victime, conferința de presă fiind un fiasco total.

Avocatul fraților Tate îi acuză pe avocați străini de lipsă de transparență, agresivitate și încălcarea prezumției de nevinovăție

La finalul acestei conferințe, av. Vidineac a declarat presei că nu poate fi numită intimidare apelul la autoritățile publice, adică o instanță, pentru a stabili adevărul cu privire la o situație expusă în acțiune, făcând referire la procesul intentat în Statele Unite de Andrew Tate pentru a cere daune unei presupuse victime, cel mai probabil fiind vorba de Ema Gabby, care este victimă și în dosarul din România instrumentat de DIICOT.

În stenograme, Ema Gabby apare o conversație cu o altă victimă, Aliona Untilă, în care se pun de acord cum să mintă în declarații.

În exclusivitate pentru Gândul, av. Eugen Vidineac a declarat în legătură cu demersul avocaților din UK și SUA:

“Noi ne-am prezentat la această conferință deschisă participării oricărei persoane pentru a înțelege demersul echipelor de avocați și eventual să aflăm pe ce anume își bazează acuzațiile publice pe care le aduc. De asemenea, am fost interesați să aflăm de ce au ales un proces de denigrare mediatică cu încălcarea prezumției de nevinovăție și nu au ales să se adreseze cu acțiuni în justiție pentru ca instanța de judecată să tranșeze dreptul pretins.

Din păcate, am avut de-a face cu o atitudine foarte ostilă, sfidătoare, părtinitoare și lipsită de argumente faptice sau juridice. Membrii aceleiași echipe au prezentat argumente contradictorii și au acuzat pe frații Tate de intimidare arătând în același timp că demersul lor, public, mediatic, nu ar fi unul de intimidare, chestiune ce vine în contradicție flagrantă cu propriile opinii exprimate în cadrul aceleiași conferințe.

Regretăm lipsa de transparență a confraților noștri precum și agresivitatea personală pe care au exprimat-o față de noi și de unii reprezentați ai media care nu pus întrebări pe placul lor.“

 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Andrew și Tristan Tate au cerut Playstation și hairstylist în arest. Cum au reacționat polițiștii

EXCLUSIV | Judecătorii Curții de Apel București au demontat toată apărarea fraților Tate. Cum au încercat milionarii britanici să scape din arest

EXCLUSIV | Declarații uluitoare date de Andrew Tate în fața procurorilor DIICOT. „Practic, eu sunt persoana traficată în acest caz”

EXCLUSIV | Cum s-au apărat în fața superiorilor polițiștii acuzați că i-au sprijinit pe frații Tate să-și abuzeze sclavele sexuale. Ar fi aruncat vina pe victime

EXCLUSIV | Ancheta în cazul fraților Tate a fost extinsă în alte patru țări. Bolidul lor preferat, un Bugatti de 5,4 milioane de euro, adus din Dubai, la cererea anchetatorilor

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor ... vezi toate articolele

Citește și