Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineață, trei atenționări nowcasting, una de vânt puternic, valabilă în Caraş-Severin până la ora 09.00 și două de ceață în Constanța,Tulcea, Ialomiţa și Călăraşi tot până la ora 09.00.
Astfel, potrivit meteorologilor, între orele 06.55 și 09.00, în județele Constanța și Tulcea se va semnala ceață care determină scăderea vizibiltății local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.
În intervalul orar 07:20 – 09:00, mai multe localități din județele Ialomiţa și Călăraşi sunt și ele sub avertizare Cod galben de ceață.
De asemenea, între orele 05.00 și 09.00, în mai multe localități din județul Caraş-Severin vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce la rafală vor atinge 60 – 70 km/h.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri și, izolat, sub 50 de metri, pe mai multe șosele din județele Alba, Constanța, Tulcea, Mureș și Suceava, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.
Potrivit prognozei meteo de joi, 3 decembrie, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării. În zonele din sud, est şi parţial în centru, unde norii de plafon jos sau ceaţa vor fi persistente – cu precădere în zonele joase de relief – se vor asocia pe suprafețe mici cu chiciură, fulguieli sau burniţă.
În Dobrogea, mai ales ziua vor fi precipitații slabe mixte și condiții de polei, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, dimineața și noaptea pe alocuri va fi ceață, iar condițiile de precipitații vor fi reduse, scrie stirimeteo.com.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va menţine în general rece în toata ţara, în următoarele două săptămâni.
La început se încălzeşte şi se va ajunge la temperaturi de 12 -13 grade Celsius, pentru ca apoi frigul să revină. Precipitaţii se anunţă din 4 decembrie.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că luna decembrie va aduce ninsoare, viscol şi ceaţă în mai multe zone din ţară. „Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius, faţă de ultima lună de toamnă”, spun meteorologii.
Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună, dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius, faţă de ultima lună de toamnă”, precizează specialiştii ANM, potrivit Agerpres.