Cum va fi vremea de Revelion și în prima zi din 2018. Anunțul meteorologilor
„În noaptea de Revelion, vom avea temperaturi peste normele climatologice, adică -5, -4 în estul Transilvaniei, dar și minime pozitive de 3-4 grade în partea de vest, prin Moldova sau litoral, ceea ce înseamnă că sunt temperaturi agreabile pentru a petrece noaptea de Revelion în aer liber pentru că nu o să înghețăm foarte mult. În ceea ce privește prima zi a anului, aceasta va fi identică cu cea de Crăciun, vom avea o vreme însorită în multe zone din țară și temperaturile vor continua să crească. Astfel, vom ajunge la o vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, adică, maxime între 6 și 14 grade, cele mai ridicate valori urmând a fi înregistrate în partea de sud a României. Destul de cald va fi și în București, în jur de 12 grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul Mihai Timu.
Până în noaptea dintre ani, sâmbătă vor mai fi precipitații și la munte ninsoare, iar duminică, temepraturile încep să crească ușor.
„Până în dimineața zilei de 31 decembrie, temporar, vom mai avea parte de precipitații, dar slabe cantitativ, local, în partea de sud și de est a României vor fi predominant ploi, în nord, vest și centru, vor fi mixte, adică, ploi, lapovițe și ninsori, iar la munte, vor fi predominant sub formă de ninsoare, existând posibilitatea să se mai depună câțiva cm de zăpadă pe masive. Însă pentru ultima zi din an, deja precipitațiile sunt deja în restrângere, poate în Crișana și Maramureș să mai plouă slab, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali o să mai avem niște lapoviță și ninsoare”, a adăugat meteorologul.
Dacă pe parcurusl zilei de sâmbătă, temperaturile mai scad ușor și se apropie cumva de normal, adică așteptăm maxime de la 1 la 9 grade, începând de duminică, vremea începe din nou să se încălzească, maximele ajungând până la 10 grade.
Meteorologii anunță că, până la jumătatea lunii ianuarie, temperaturile vor fi ridicate.
„Așa cum am văzut în ultimii ani, de-a lungul anotimpului, avem aceste extreme. Trebuie să ne așteptăm și la reversul medaliei, dar, deocamdată, din datele pe care le dispunem, până pe 10, 12 ianuarie, nu se prevede o astfel de schimbare bruscă, chiar dacă vom mai avea temporar precipitații. Am văzut că în ultimii ani, că după un decembrie blând, trebuie să ne așteptăm, după mijlocul lunii ianuarie, la viscole și ninsoare”, a explicat Mihai Timu.