În ultima perioadă, Europa a fost lovită de valuri puternice de căldură, combinate cu ploi puternice și inundații, astfel că vremea nu mai e cum o știam în ultimele decenii.
Deși iulie era cea mai caldă lună, valurile de caniculă s-au extins în august, astfel că a opta lună a anului stabilește noi recorduri.
Și cum românii preferă să meargă de multe ori în anumite țări europene pe timpul verii pentru a-și petrece concediul, este deja de interes vremea la nivel european.
În zonele de sud ale Europei, temperaturile vor fi peste 35 de grade Celsius ziua și 20-25 noaptea, arată Hotnews.
În sudul Europei, din cauza căldurii excesive, multe activități de relaxare s-au mutat mai târziu, spre seară și noapte. Se fac excursii și pe înserat, multe restaurante închid mai târziu și s-a mutat ora de închidere în unele camping-uri spre miezul nopții, față de ora 22.
În Grecia s-au înregistrat temperaturi maxime de 48 de grade Celsius în regiunea Atenei în 1977 și 2007 și temperaturi de 46º C în Peloponez, în 2021 și 2023. Polul căldurii nocturne pe timp de vară este insula Kythira, situată nu departe de Peloponez, cu minime nocturne ce NU au scăzut sub 31º C în ani precum 2017, 2007, 2000 sau 1988. Ce înseamnă o noapte supe-rece de iulie în Kythira? O dată la câțiva ani pot fi 18º C.
Potrivit sursei citate, temperaturile vor fi în Turcia după cum urmează:
Sursa foto: Shutterstock