Prima pagină » Vremea » FOTO – VIDEO | Ninge în mai multe zone din România. Un strat de 3 centimetri de zăpadă s-a depus pe Tranfăgărășan

FOTO – VIDEO | Ninge în mai multe zone din România. Un strat de 3 centimetri de zăpadă s-a depus pe Tranfăgărășan

A nins deja în mai multe regiuni din România. Pe Transfăgărășan s-a depus un strat de 3 centimetri de zăpadă, iar în stațiunea Vlădeasa din Munții Apuseni temperaturile înregistrate sunt negative.

Salvamontiştii din Argeş au transmis că în zona montană înaltă ninge. Pe Transfăgărăşan s-a aşternut deja un strat de zăpadă care măsoară trei centimetri.

„Vă recomandăm să circulați cu prudență pe Transfăgărășan. Ninge la peste 1800m altitudine. Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3cm de zăpadă, temperatura este de -3 grade. Dacă vă aventurați și pe potecile de munte, echipați-vă corespunzător!”, a transmis, pe Facebook, Cristian Toma, reprezentant al Salvamont Argeş.

Imagini cu prima ninsoare de pe vârful Vlădeasa

Și pe vârful Vlădeasa s-au așternut deja primii fulgi de nea. Se pare că va fi o iarnă grea, mai ales că anul trecut în aceeași regiuni a nins pentru prima dată la finalul lunii octombrie.

Imaginile de pe Vârful Vlădeasa au fost înregistrate la o altitudine de 1.836 de metri.

Lapoviță și ninsoare pe Transalpina

În cursul zilei de duminică, Direcția Regională de Drumuri Craiova a transmis pe Facebook o atenționare pentru șoferi:

„Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant.

Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri!”, a scris sursa citată.

A nins la Vârful Omu, în Munții Bucegi. Meteorologii transmit: Vă rog eu frumos să vă lăsați șlapii acasă

La finalul lunii august, zăpada și-a făcut apariția la Vârfu Omu, la 2.505 metri altitudine.

Motiv pentru care, meteorologul Radu Manta le cere, ironic, amatorilor de drumeție în Munții Bucegi să fie echipați corespunzător pentru traseele montane: „Pentru amatorii de drumeție în Bucegi, vă rog eu frumos să vă lăsați șalpii acasă…”

Anul acesta au murit 70 de oameni pe munte. De la un an la altul, numărul intervențiilor salvamontișilor crește îngrijorător. De la începutul anului au fost înregistare în jur de 4.000 de solicitări.

Entuziasmați de excursiile pe munte, de cele mai multe ori turiștii pleacă în aventură cu o pereche de pantofi sport sau uneori, chiar în papuci. De fiecare dată când au ocazia, salvamontiștii repetă ca este necesar un echipament.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și