Prima pagină » Vremea » Meteorologii anunță vreme NEOBIȘNUITĂ de Crăciun și Revelion. Unde va fi zăpadă, de fapt

Meteorologii anunță vreme NEOBIȘNUITĂ de Crăciun și Revelion. Unde va fi zăpadă, de fapt

Meteorologii anunță vreme NEOBIȘNUITĂ de Crăciun și Revelion. Unde va fi zăpadă, de fapt
Sursa FOTO: pulsuliesean.ro

Meteorologii sunt de părere că vom avea sărbători fără zăpadă, cu temperaturi neobișnuit de ridicate, în regiunile din nord-estul României.

Vremea pare că se încălzește de Crăciun și Revelion, spune și centrul European pentru prognoze meteo.

Iată că după cea mai călduroasă toamnă din istorie după cum spun meteorologii ANM, și în săptămâna de dinaintea Crăciunului în toată țara va fi mai cald decât de obicei, cele mai ridicate temperaturi fiind în sudul țării.

După acest weekend mai rece, în următoarea săptămâna s-ar putea înregistra temperaturi de 14-15 grade, iar media temperaturilor în România va fi de 10 grade. Așadar chiar dacă vor fi precipitații la munte, zăpadă va fi doar pe creste, transmit stirileprotv.ro.

De Crăciun și de Revelion vremea va fi foarte caldă în toată țara, cam cu 2 grade mai mult decât ar fi normal, cu ploi în nordul orientalilor și Apusenilor.

În perioada Crăciunului, în Capitală va fi de exemplu 5 grade. La munte, în Brașov, între 4 și 5 grade și este puțin probabil să ningă.

Mai cald va fi la mare cu temperaturi de 8 grade și o vreme plăcută.

Mai mult, în primele două săptămâni din 2024, vremea va fi foarte plăcută în țara noastră.

Va fi mult mai cald decât în normal, cu aproape 2-3 grade mai cald în toate regiunile din țară.

Schimbările bruște ale vremii sunt foarte PERICULOASE pentru organism. Care sunt cele mai expuse persoane

România a trecut, în scurt timp, de la o toamnă lungă și caldă la un val de aer rece, de origine polară. Apoi, valorile termice au continuat să oscileze, iar astfel de fenomene meteo pot cauza grave probleme de sănătate.

În acest context, medicii îi avertizează în legătură cu acest pericol pe românii care se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare. Potrivit acestora, organismul reacționează la temperaturile extrem de scăzute, producând vasodilatația.

Presiunea arterială crește, odată cu expunerea la temperaturi scăzute și, în acest fel, persoanele hipertensive vor se pot confrunta cu o creștere suplimentară a tensiunii arteriale.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și