Potrivit meteorologilor, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, exceptând nord-estul teritoriului, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale.
Sâmbătă, 6 februarie, cerul va prezenta înnorări persistente și vor fi precipitații slabe și moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în zona Carpaților Orientali, în nordul și centrul Moldovei și mai ales ploi în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei.
Pe arii restrânse se va depune polei, iar în restul teritoriului, cerul va fi variabil și se va semnala ceață, posibil asociată, izolat și trecător, cu burniță, pe arii restrânse la începutul intervalului și local noaptea, scrie stirimeteo.com.
Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de 60-80 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat.
Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în nordul Moldovei, până spre 16-17 grade Celsius în Banat și în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade Celsius, mai scăzute în nord-est, spre -9 grade Celsius, dar mai ridicate în sudul Banatului, până la 9-10 grade Celsius.
În București, valorile termice se vor situa, sâmbătă, peste cele caracteristice datei. Cerul va avea înnorări, iar dimineața și mai ales noaptea, va crește probabilitatea de ceață asociată trecător cu burniță.
Vântul va sufla slab și moderat și temperatura maximă va fi de 8-10 grade Celsius, iar cea minimă de 0-1 grad Celsius.
Valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice datei. La începutul zilei și cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopții, va fi nebulozitate de nivel jos sau ceață, iar în restul intervalului va fi mai mult senin.
Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9-10 grade Celsius, iar cea minimă de 2-3 grade Celsius.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 25 ianuarie, prognoza până pe 7 februarie 2021. Vremea se răcește în următoarele zile, apoi temperaturile vor urca. Precipitații sunt așteptate în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 1- 14 februarie 2021. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 8 februarie-8 martie!
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.