VREMEA. În Dobrogea și în Bărăgan găsim atmosfera închisă și condiții reduse de precipitații. Vântul va avea unele porniri la malul mării, iar temperaturile, mai potrivite pentru luna de iarnă, nu vor depăși valoarea de 2 grade.
În Moldova sudică și în nordul Munteniei cerul rămâne acoperit de nori intreaga zi și nu este exclus să fulguiască. Va fi foarte rece pentru acest moment al anului: maximele se vor opri la zero grade Celsius. În jumătatea nordică a Moldovei va fi mai frig decât în celelalte regiuni. Pe aici maximele vor fi exclusiv negative și vor fi condiții de ninsoare slabă, îndeosebi la munte.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme mai bună după ce se risipește ceata matinală. Temperaturile vor ajunge la 5-6 grade, vor fi și momente cu soare din cânt în când, iar vântul nu își va face simțită prezența.
Și în vestul țării este ceață la începutul zilei și până la ora 10 este cod galben pentru zonele joase din județele Bihor și Arad. Către prânz se va arăta timid și soarele, iar termometrele vor indica cel mult 6 grade.
În ținuturile centrale este foarte frig la această oră, mai ales în depresiuni. Mai târziu apare soarele, atmosfera se mai dezmorțește și maximele urcă până la 4…5 grade pe partea vestică. La munte e posibil să ningă slab.
VREMEA. În sud-vestul țării, vremea va fi închisă și doar în zonele înalte pot să vină câteva ninsori slabe. Maximele termice vor fi în scădere ușoară.
În sudul țării găsim atmosfera mohorâtă și condiții foarte reduse de precipitații. Izolat, ar putea să fie burnița sau să fulguiască.Temperaturile lasa mult de dorit și vom avea maxime de 1-2 grade Celsius.
Și în București vom avea vreme neobișnuit de rece pentru acest moment al anului. Maximă prognozată este de 1 grade; cerul rămâne acoperit de nori și nu sunt semne de precipitații. Mâine dimineață se vor înregistra -3 grade, iar presiunea va continua să scadă ușor.
La munte, vremea va fi rece însă pot fi și câteva momente însorite. În Carpații Meridionali și în Carpații Orientali vor fi câteva fulguieli trecătoare, iar vântul va sufla cel mult moderat în toate masivele. Pe vai și în depresiuni, dimineața și noaptea, poate să apară ceață, iar temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea stațiunilor.
Prognoza meteo pentru următoarele zile:
Joi, va fulgui în zonele mai înalte din Muntenia, Moldova și Oltenia, iar noaptea va fi lapovița și polei în Banat. Vineri, va fi lapoviță în sud și în est unde se poate produce polei, iar sâmbăta vor fi precipitații mixte în sud, în sud-est și la munte. Tendința va fi de încălzire, dar vremea se va păstra rece pentru această dată.
VREMEA.Cea mai scăzută temperatura din țară, minus 10 grade Celsius, s-a înregistrat, miercuri dimineața, la Miercurea Ciuc și la Toplița, în județul Harghita, transmite corespondentul Mediafax.
Meteorologii spun că temperatura a coborât continuu, cu câte un grad Celsius, încă din cursul serii de marți, până miercuri la ora 6.30, când la stația meteo de la Toplița a fost măsurată valoarea termică de – 10 grade Celsius, care s-a mentionut timp de o oră.
Aceeași temperatură s-a înregistrat și în municipiul reședința al județului, Miercurea Ciuc, la ora 7.30. Meteotrologul Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a precizat că această valoare termică este cea mai scăzută din țară, în acest sezon, exceptând zonele înalte, nelocuite.
Minima absolută a lunii noiembrie în județul Harghita, de – 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în dată de 5 noiembrie 2013, în aceeași localitate.