VREMEA. Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni, inclusiv în ziua alegerilor prezidențiale

VREMEA. Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni, inclusiv în ziua alegerilor prezidențiale
Publicat: 10/11/2014, 14:09

VREMEA. În prima parte a intervalului, în Banat, vremea se va menține caldă, chiar dacă valorile temperaturilor maxime vor scădea ușor și treptat, de la 17 — 18 grade, spre 13 — 15 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, temperatura va continua să scadă ușor, până la maxime pe regiune de 11 — 13 grade, valori ce se mențin totuși peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Minimele nocturne vor avea aceeași evoluție, astfel că în prima săptămână acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obișnuite, cu o medie de 7 — 9 grade, apoi vor scădea ușor, urmând a se situa într-un ecart mediu de 4 — 7 grade. Ploi slabe, cu caracter local vor fi în zilele de 13 și 14 noiembrie, iar pentru perioada 17-19 noiembrie va crește probabilitatea pentru ploi pe spații mai extinse.

În Crișana, în prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele înregistrate în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime în medie de 15-19 grade și minime de la 5 până la 8 grade. Apoi, deși vor marca o scădere treptată, temperaturile se vor menține în general peste mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie, cu valori diurne de 10 — 14 grade și minime nocturne de 4 — 7 grade Celsius, medie regională. Probabilitatea de ploaie va crește în a doua parte a intervalului de referință, în special în perioada 17-19 noiembrie, scrie Agerpres.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 12 — 15 grade Celsius. Estimările indică o tendință de scădere a temperaturii aerului până la maxime pe regiune de 8 — 11 grade, valori ce se mențin totuși ușor peste cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeași evoluție, în scădere de la un ecart de 2 — 5 grade în prima săptămână la o medie regională de 1 — 3 grade Celsius, cu valori mai mici în primele nopți și, din nou spre sfârșitul intervalului de referință, în zonele depresionare. În partea a doua a intervalului de prognoză va crește probabilitatea pentru ploi locale.

În Maramureș, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, chiar dacă valorile termice vor scădea treptat, de la maxime, în medie, de 17-18 grade la început spre 13 — 14 grade Celsius. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de continuare a scăderii ușoare de temperatură, până la maxime mediate pe regiune de 9 — 12 grade, valori ce se mențin totuși peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeași evoluție, astfel că în prima săptămână acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obișnuite, cu o medie de 4 — 6 grade, apoi vor scădea ușor, urmând a se situa într-un ecart mediu de la 2 la 4 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va crește în a doua parte a intervalului de referință, în special în perioada 17-19 noiembrie.

În zona Moldovei, primele zile vor fi caracterizate de o vreme în general caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief. Valorile mediate pe regiune ale temperaturilor maxime vor fi de 10 — 14 grade, iar cele ale temperaturilor minime vor fi de 3 — 6 grade Celsius. Începând cu 15 noiembrie, valorile termice vor scădea, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua jumătate a lunii, cu maxime de 6 — 9 grade și minime de 1 — 4 grade Celsius, în medie. Vor fi posibile ploi slabe sau burnițe, cu caracter local, îndeosebi în cea de a doua săptămână de prognoză.

În prima săptămână de prognoză, în Dobrogea, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 12 — 14 grade. Apoi temperatura va fi în scădere, până la maxime pe regiune de 9 — 11 grade, valori apropiate de cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeași evoluție, în scădere de la un ecart de 7 — 9 grade în prima săptămână, spre o medie regională de 4 — 7 grade, în cea de-a doua. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în data de 14 noiembrie și în perioada 17-19 noiembrie.

În Muntenia, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief, cu valori mediate pe regiune ale temperaturilor maxime de 11 — 15 grade Celsius. Apoi se estimează o scădere de temperatură, valorile diurne, în ecart mediu de 9 — 11 grade, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne se va situa mult peste cel normal în prima săptămână, când în medie pe regiune vor fi 5 — 8 grade, apoi va fi în scădere, spre un ecart de 2 — 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 13 și 15 noiembrie, apoi vor mai fi posibile ploi slabe.

În Oltenia, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief, cu valori mediate pe regiune ale temperaturilor maxime de 11-15 grade. Apoi se estimează o scădere de temperatură, valorile diurne, în ecart mediu de 9 — 11 grade, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne se va situa mult peste cel normal în prima săptămână, când în
medie pe regiune vor fi 5 — 8 grade, apoi va fi în scădere, spre un ecart de 2 — 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 13 și 15 noiembrie, apoi vor mai fi posibile ploi slabe.

La munte, regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în primele zile, când vor fi în medie 9 — 12 grade Celsius. Tendința este, însă, de scădere ușoară, mai ales în a doua săptămână, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 4 — 7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive în prima săptămână, apoi vor scădea la o medie ușor sub limita de îngheț. Vor fi posibile ploi locale în jurul datei de 14 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește în perioada 17-20 noiembrie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...