Vremea pentru următoarele două săptămâni. Se anunță zile reci şi nopţi geroase

Vremea pentru următoarele două săptămâni. Se anunță zile reci şi nopţi geroase
Vremea pentru următoarele două săptămâni. Se anunță zile reci şi nopţi geroase
Publicat: 09/11/2020, 11:20
Actualizat: 09/11/2020, 11:21

Temperaturile scad în următoarele două săptămâni, sfârşitul toamnei fiind dominat de zile reci şi nopţi geroase, când mercurul din termometre va scădea sub limita îngheţului.

Banat

În Banat, în prima săptămână valorile termice nu vor avea variaţii semnificative; media maximelor va fi între 11 şi 13 grade, iar a minimelor între 3 şi 5 grade. În cea de a doua săptămână regimul termic va marca o scădere, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul a 8 grade, iar minimele se vor situa în general între -1 şi 2 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 12 noiembrie.

Crişana

În Crişana, în prima zi media maximelor termice se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3…4 grade. În cea de a doua zi valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 3 grade, dar cele minime nu se vor modifica semnificativ. Apoi, până la finalul primei săptămâni mediile termice nu vor avea variaţii importante, dar în cea de a doua săptămână se va răci, astfel încât, în ultimele zile de prognoză media maximelor se va situa în general între 5 şi 7 grade, iar a minimelor va fi în jurul a 0 grade.

Trecător va ploua slab, izolat în prima săptămână şi posibil local, în cea de a doua.

Transilvania

În Transilvania, regimul termic va marca o scădere treptată, de la o medie a maximelor termice de 13 grade în prima zi de prognoză, până în jurul a 6 grade în ultimele şi de la o medie a minimelor termice de 1…3 grade în prima săptămână, până în jurul a -2 grade în cea de a doua.

Trecător şi pe arii restrânse vor fi posibile burniţe în prima săptămână şi ploi slabe în cea de a doua.

Maramureş

În Maramureş, maximele termice vor fi în scădere treptată în cea mai mare parte a intervalului, de la 13…14 grade în prima zi, până în jurul a 6 grade spre finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime va depăşi uşor 0 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua va coborî sub pragul de îngheţ şi se va situa în general între -1 şi -3 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în cea de a doua săptămână.

Moldova

În Moldova, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere treptată şi aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât media regională a acestora va coborî de la 13 până spre 6 grade, dar se vor plafona la această valoare pe tot parcursul celei de a doua săptămâni. Temperaturile minime vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă în primele nopţi, când media lor va fi de 4…6 grade, însă din 12 noiembrie vor scădea treptat, de la valori mediate de 2 grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variaţii în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepţie va face sfârşitul primei săptămâni şi perioada 18…21 noiembrie când sunt semnale că se pot extinde ca arie.

Dobrogea

În Dobrogea, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de valori termice diurne în scădere, cu valori mediate regional ce vor porni de la 14 grade şi vor ajunge la 8 grade, iar acestea nu vor mai avea variaţii pe tot parcursul intervalului 15…22 noiembrie. Nopţile vor fi destul de calde în cea mai mare parte a regiunii, pe fondul existenţei unui plafon noros în general persistent, sau a prezenţei ceţii, ceea ce va determina medii de 6…8 grade în intervalul 9…14 noiembrie, apoi vor scădea uşor, la valori mediate între 2 şi 4 grade în perioada 15…22 noiembrie.

Până în 12 noiembrie probabilitatea de precipitaţii va fi scăzută, vor fi doar ploi slabe sau burniţă pe spaţii mici, însă după această dată şi până la finalul intervalului există semnale că acestea vor fi în extindere.

Muntenia

În Muntenia, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate sau ceaţă mai ales în zonele joase de relief, condiţii în care, în prima săptămână de prognoză, regimul termic nocturn va fi unul plăcut, cu temperaturi peste cele specifice perioadei, mediate regional la valori de 4…6 grade. În săptămâna a doua, minimele vor fi mai scăzute, mediate în jurul a 0 grade. Temperaturile maxime însă, vor scădea treptat în intervalul 9…15 noiembrie, astfel că media acestora va coborî de la 14 la 8 grade, dar se vor stabiliza la această valoare pe restul perioadei până la final.

Ploi slabe şi pe arii restrânse se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului, doar între 18 şi 21 noiembrie vor fi probabil în extindere uşoară.

Oltenia

În Oltenia, vremea se va menţine închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar în prima săptămână şi valorile termice diurne vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade, însă în cea de a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 şi 9 grade. Minimele nopţilor vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în intervalul 10…15 noiembrie, cu medii de 4…6 grade, apoi vor marca şi acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0…1 grad.

Regimul pluviometric va fi deficitar până în 17 noiembrie, cu ploi puţine şi slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va creşte probabilitatea de ploaie pe suprafeţe mai mari.

La munte, în prima săptămână vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11…12 grade în prima zi, până la 2…3 grade în weekend. Minimele vor fi în medie între 2 şi 4 grade în primele zile şi vor scădea sub zero grade în ultimele. În cea de a doua săptămână maximele vor fi cuprinse în general între 0 şi 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 şi -2 grade.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
UE a dat ordin. Devine interzis inclusiv în România din ianuarie 2025. Cetățenii vor fi...
Decizie pentru toți angajații din România. Guvernul a publicat deja procedura
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar