„Nu organizez a treia sesiune decât dacă este nevoie. Scrie în lege că în situații speciale, ministul poate organiza o a treia sesiune de bacalaureat. Poți să faci a treia sesiune de bacalureat numai dacă, de exemplu, derulăm, și intenționăm să derulăm, un prorgam de formare care se va termina de exemplu în ianuarie sau februarie. Atunci se justifică o nouă sesiune de bacalaureat. Altfel, dacă programul de formare a elevilor care nu au luat bacalaureatul se termină înaintea sesiunilor binare, nu este necesară o a treia sesiune de bacalaureat”, a spus ministrul.
Remus Pricopie a legat a treia sesiune de bacalaureat de organizarea de cursuri pentru elevii care nu au luat examenul în cadrul universităților.
Citește și PSD scrie o nouă Lege a educației: SCHIMBĂRILE CARE-I AFECTEAZĂ PE TOȚI ELEVII. „Constituția” învățământului românesc, modificată de 64 de ori sub 19 miniștri
„A treia sesiune de bacalaureat are o legătură cu cursurile fără bacalaureat de la universuități. În momentul în care Uniunea Europeană, Banca Mondială, OECD ne spun că trebuie să investim mai mult în resursa umană, că trebuie să creștem numărul de tineri din România care urmează cursurile universitare, care urmează cursurile postliceale de nivel superior, adică tehnicieni superiori, atunci trebuie să pui în practică o serie de politici. Uitați-vă pe strategia Băncii Mondiale în care se vorbește exact de lipsa unui număr suficient de tineri care să meargă la universitate, respectiv lipsa programelor postliceale. Asta înseamnă că un număr destul de mare de tineri absolvenți de clasa a XII-a nu au reușit pe parcursul anilor de studiu să se pregătească suficient pentru a promova acest examen”, a justificat ministrul educației organizarea de cursuri în universități pentru elevii care nu au luat Bacalaureatul.
Pe 25 iunie 2014, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care aduce 97 de modificări ale legii educației, dintre care una se referă la posibilitatea organizării unei a treia sesiuni de bacalaureat, după o metodologie aprobată de Ministerul Educației.
Citește și REACȚIA rectorilor după ce guvernul a introdus doctoratul la fără frecvență. Fost ministru al Educației: „Lucrările de doctorat suspecte de plagiat provin de aici”
Citește și Ecaterina Andronescu spune că nu este de acord cu a treia sesiune a BAC-ului: „Este inutilă”