Cel mai dorit angajator din România, rămâne pentru al doilea an consecutiv, gigantul în domeniul IT Microsoft, conform unui studiu realizat de către Catalyst Consulting.
„Suntem foarte mândri că rezultatele cercetărilor de piață ne indică cel mai dorit angajator din România, pentru al doilea an la rând. Convingerea noastră este că trebuie să oferim cel mai bun mediu de lucru angajaților noștri și ne bucurăm că această preocupare are un asemenea ecou și în afara organizației”, a declarat Vlad Bog, director de resurse umane al Microsoft România.
Următoarele două poziții ale topului sunt ocupate, așa cum s-a întâmplat și în 2011, de companiile Oracle și Google, conform studiului „Cei mai doriți angajatori”.
„Este o onoare pentru noi să fim recunoscuți drept unul dintre cei mai doriți angajatori din Romȃnia. Oracle face toate eforturile pentru a le oferi angajaților oportunități de carieră și dezvoltare profesională, precum și un mediu de lucru pe măsura nivelului excepțional al talentului lor”, a declarat, la rândul său, Anne-Marie O’Donneil, vice-președinte al departamentului de recrutare Oracle.
Față de anul trecut, IBM și OMV Petrom au urcat în topul celor mai dorite companii de către românii care își doresc să obțină un nou post cu peste 10 poziții, ajungând, în prezent, să ocupe locurile cinci, respectiv opt ale acestuia.
Iată topul complet al celor mai doriți angajatori din România, dominat de către companiile care își desfășoară activitatea în domeniul tehnologiei și în domeniul financiar:
1. Microsoft
2. Oracle
3. Google
4. BCR
5. IBM
6. Continental
7. Orange
8. OMV Petrom
9. HP
10. Vodafone
11. BRD Groupe Société Générale
12. Coca-Cola
13. P&G
14. Siemens
15. KPMG
16. Adobe
17. PwC
18. Emerson
19. ING Bank
20. Banca Transilvania
După ce criterii își aleg românii locul de muncă
Cel mai important criteriu după care românii își aleg locul de muncă este cel al salariilor și al pachetelor de beneficii pe care le pot obține din partea angajatorului. Alte elemente importante pentru candidați sunt și siguranța locului de muncă, programele de training pe care companiile le pun la dispoziția lor și reputația angajatorului.
FOTO: Publimedia/Shutterstock
Programul de lucru flexibil este important pentru doar 31% dintre cei care au participat la studiul realizat de către Catalyst Consulting, în timp ce beneficierea de asigurări medicale din partea posibilului angajator este importantă pentru peste 56% dintre respondenți.
„O cercetare pe care am făcut-o asupra campaniilor desfășurate de 150 de angajatori arată că 35% dintre aceștia promovează programele de training și dezvoltare, pe locurile doi și trei aflȃndu-se, cu 10%, respectiv 8%, provocările profesionale și echipa. Aceste promisiuni sunt în ton cu cerințele pieței, per ansamblu, dar nu adresează nevoile specifice segmentelor de interes și puțini angajatori au de fapt o imagine diferențiată în piață”, a declarat Anca Deleanu, Consultant Catalyst Consulting.
De asemenea, dacă persoanele cu experiență într-un anumit domeniu de până în trei ani din Capitală au așteptări salariale asemănătoare celor care lucrează în provincie, atunci când vine vorba despre profesioniștii cu experiență de lucru de peste trei ani salariile cerute de aceștia sunt cu până la 56% mai mari decât cele cerute de către angajații din afara Bucureștiului.
Studiul a fost realizat în perioada martie – aprilie 2012, pe un eșantion de 8.617 respondenți din România.
Citește și INTERVIU DE ANGAJARE în „Sillicon Valley-ul României”. Joburile și ofertele pe care GIGANȚII DIN IT le au pentru tinerii români
Citește și Cum le câștigi încrederea interlocutorilor în cadrul unui interviu sau a unei întâlniri de afaceri
Citește și Cum răspund grecii la întrebarea „Ce popor este cel mai harnic din Europa?”. Ce cred italienii despre angajații români – STUDIU
Citește și Ghidul ținutei potrivite la un interviu de angajare. Cum să alegi vestimentația în funcție de postul dorit
Citește și Cum arată cele mai trăsnite CV-uri primite de agențiile de recrutare a forței de muncă. Topul greșelilor care trebuie evitate de candidați