Conducerea liberalilor se delimitează de declarațiile președintelui Comisiei SIE, Mihăiță Calimente (PNL), privind protestele din Piața Universității

Publicat: 25 09. 2013, 14:55
Actualizat: 29 07. 2014, 18:31

După ce președintele Comisie SIE, deputatul PNL, Mihăiță Calimente, a declarat ieri pentru gândul că ONG-urile finanțate de George Soros sunt catalizatorul protestelor din Piața Universității și pot reprezenta un pericol pentru siguranța națională, PNL se delimitează de afirmațiile parlamentarului liberal.

„Declarațiile deputatului PNL Mihăiță Calimente privind protestatarii din Piața Universității împotriva proiectului de la Roșia Montană sunt făcute în nume strict personal. Partidul Național Liberal se delimitează ferm de acest gen de declarații și acuzații”, se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Mai mult, cei din PNL își exprimă „respectul” față de protestarii din Piața Universității, dar și pentru cei de la Roșia Montană.

„PNL, mai mult decât orice alt partid politic, înțelege normalitatea existenței protestelor și apreciază rolul reacțiilor populare, ca modalitate de manifestare a culturii democratice, cu atât mai mult într-o țară cu trecutul României. Este de altfel de remarcat o deschidere fără precedent a societății civile din România, cea reală, din stradă, care simte că vocea ei contează”, susțin cei din PNL.