Prima pagină » Știri politice » Cristian Preda: PDL și PNL folosesc, la vârf, același dicționar politic: trădarea înseamnă a refuza autoritatea nelimitată

Cristian Preda: PDL și PNL folosesc, la vârf, același dicționar politic: trădarea înseamnă a refuza autoritatea nelimitată

Cristian Preda: PDL și PNL folosesc, la vârf, același dicționar politic: trădarea înseamnă a refuza autoritatea nelimitată
Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, pe blog, că PDL și PNL folosesc, la vârf, "același dicționar politic : a trăda înseamnă a refuza autoritatea nelimitată a unei opinii".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, pe blog, că PDL și PNL folosesc, la vârf, „același dicționar politic : a trăda înseamnă a refuza autoritatea nelimitată a unei opinii”.

El îi amintește pe democrat-liberalul Cezar Preda și Crin Antonescu îi cataloghează pe cei care nu le împărtășesc opiniile în partidele lor ca fiind „trădători”, el adăugând că cele două formațiuni „par să nu fie capabile să asume dezbaterea liberă”.

„Pasiunea cu care se discută în ultimele zile despre trădare este impresionantă”, scrie, Preda, pe blog.

El precizează că Cezar Preda (PDL) a spus despre Sever Voinescu (PDL), pe 9 ianuarie 2013: „Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie șase luni pentru a-i da afară din partid pe toți trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului și în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaților în această bătălie grea din 9 decembrie”.

De asemenea, europarlamentarul precizează că Antonescu a spus despre Andrei Chiliman, pe 13 ianuarie 2013: „Domnul Chiliman a făcut niște declarații și în timpul campaniei, și acum pe care fiecare poate să le judece în adevărul sau neadevărul lor, în inteligența sau prostia lor… În general, atitudinea pe care a avut-o și o are Andrei Chiliman e trădare”.

„Deși Cezar Preda și Crin Antonescu nu sunt în același partid, ei vorbesc la fel despre colegii care nu le împărtășesc opiniile. Și unul, și celălalt se folosesc de pozițiile de autoritate ocupate – prim-vicepreședinte PDL, respectiv președinte PNL – mizând pe servitutea organizațiilor care i-au ales. Partidele celor doi au în denumire referința la liberalism, dar par să nu fie capabile să asume dezbaterea liberă. Și PDL, și PNL folosesc, la vârf, același dicționar politic: a trăda înseamnă a refuza autoritatea nelimitată a unei opinii. A pedepsi trădarea e echivalent cu a consolida puterea discreționară a șefului de partid, fiindcă opinia lui e cea care se poate impune cel mai ușor. Când aud aceste voci din PDL și PNL care detestă atât de tare libertatea încât o descriu ca «trădare», am impresia că bătălia pentru demnitate și reprezentare începută în 1989 nu a fost câștigată. On a du pain sur la planche”, mai scrie Preda.

 

Citește și