Parlamentul înființează o Comisie pentru integrare în Schengen. Cine este favorit să devină șeful Comisiei

Publicat: 11 06. 2013, 15:10
Actualizat: 26 08. 2014, 09:09

Conducerea Parlamentului a decis astăzi formarea unei Comisii speciale pentru integrarea în Schengen care va fi formată din 19 membri.

„Este ideea ca toți membrii Senatului și ai Camerei Deputaților să fie reprezentați în această comisie un demers comun de interes național pentru integrarea României în spațiul Schengen”, a anunțat senatorul PSD Cristian Dumitrescu la finalul ședinței conducerii celor două Camere.

Potrivit acestuia, fiecare grup va avea dreptul să nominalizeze candidați pentru funcția de membru, componența finală urmând să fie decisă pe baza algoritmului politic.

Surse parlamentare au declarat că cele mai mari șanse pentru a conduce această Comisie le are senatorul PSD, Mircea Geoană. „Discuțiile nu s-au finalizat, dar Geoană are șanse mari să conducă comisia. Trebuie să discutăm și cu Ponta”, au precizat surse parlamentare.

Comisia urmează să efectueze în perioada următoare un turneu european pentru a-i convinge pe sceptici de necesitatea integrării României în spațiul Schengen. De asemenea, Comisia va avea rolul de a emite soluții și recomandări pentru a mări șansele țării noastre de a adera la spațiul Schengen.