Planul lui Iohannis pentru a convinge „mândrii români” să-l voteze. „M-am născut în România, oamenii o să mă vadă că exist”

Publicat: 05 08. 2014, 15:32
Actualizat: 21 08. 2014, 14:24

Prezidențiabilul PNL, Klaus Iohannis, a ținut să precizeze că s-a născut în România, că este cetățean român „și numai român” și că va convinge electoratul să-l voteze mergând prin țară pentru ca alegătorii să îl vadă că există și vorbește limba română. Într-un material video realizat de gândul la Consiliul Național al PSD de la Craiova, unde Victor Ponta și-a lansat candidatura la prezidențiale, mai mulți social-democrați au afirmat că nu știu dacă Iohannis este născut în România și dacă acesta este român sau neamț.

„Da, m-am născut în România, sunt cetățean român și numai român, dar aceste lucruri le voi clarifica la fața locului”, a răspuns Iohannis când a fost întrebat dacă nu reprezintă o problemă pentru candidatura sa la prezidențiale faptul că alegătorii îl cunosc foarte puțin.

Președintele PNL a adăugat că în perioada următoare va merge prin țară pentru a vorbi cu oamenii și pentru a-și face cunoscut programul politic.

„Voi merge foarte mult în țară, voi întâlni oameni, voi întâlni alegători. O să vadă care este propunerea mea pentru președinție, programul meu, o să mă vadă că exist, că vorbesc limba română, șamd. Există o șansă rezonabilă să fiu eu candidatul ACL”, a spus Iohannis.

Candidatul Alianței Creștin Liberală PNL – PDL va fi desemnat luni, în cursă intrând Klaus Iohannis (PNL), cu prima șansă și Cătălin Predoiu (PDL). Prezidențiabilul ACL va fi desemnat pe baza sondajelor de opinie.