Premierul Ponta către miniștri: La 1 ianuarie 2014, vom fi tot aici pe funcții

Publicat: 19 09. 2012, 12:38
Actualizat: 30 07. 2014, 01:19

Primul-ministrul, Victor Ponta, le-a spus azi membrilor Guvernului că absorbția fondurilor europene este preocuparea numărului unu în plan european.

Premierul a anunțat că se va constitui un grup de lucru la nivelul Executivului care va „cristaliza obiectivele” pentru bugetul european multianual 2014-2020.

„Azi se va constitui grupul de lucru pentru bugetul multianual. La 1 ianuarie 2014, vom fi aici pe funcții și trebuie să arătăm că am învățat lecțiile care trebuiau învățate, trebuie să arătăm modul în care ne pregătim din punct de vedere al capacității administrative pentru a nu repeta erorile trecute, pentru a fi pregătiți pentru absorbția fondurilor europene. Este preocuparea numărul unu pe plan european a Guvernului”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a anunțat ieri la Palatul Victoria că președintele nu va fi consultat de acest grup de lucru constituit la nivelul Guvernului. 

De aemenea, Ponta a spus că decizia în numirea șefilor la Parchetul General și DNA revine în primul rând ministrului justiției și președintelui, premierul având un rol redus.