Dacă la nivelul țării principiul parității nu a fost respectat cu strictețe, la București, liberalii au insistat să aibă același număr de colegii cu cei de la PSD.
Cele patruzeci de colegii dn București au fost împărțite în cadrul USL în felul următor: Alianța de Centru-Dreapta (PNL-PC) urmează să aibă 20 de candidați la alegerile parlamentare în colegiile din Capitală, iar Alianța de Centru Stânga (PSD-UNPR) celelalte 20 de colegii.
În cadrul Alianței de Centru Dreapta, conservatorii și-au rezervat cinci colegii eligibile, majoritatea fiind în Sectorul 4, unde conservatorii beneficiază de sprijinul primarului Cristian Popescu Piedone, dar și de influența lui Dan Voiculescu – ales senator în 2008 într-un colegiu sudul Capitalei.
În cadrul Alianței de Centru Stânga se poartă negocieri pentru împărțirea colegiilor, uneperiștii urmând să-și păstreze colegiile deținute și să aibă și alți candidați în Sectorul 2, unde primar este secretarul general al partidului – Neculai Onțanu.
Liberalii vor avea candidați cu precădere în Sectoarele 1 și 6, unde primari sunt Andrei Chiliman și Rareș Mănescu, iar social-democrații în Sectorul 5, dominat de Marian Vanghelie și Sectorul 3, condus de proaspătul primar Robert Negoiță.
Citește și „TRATATUL DE LA MURIGHIOL”. Cum și-au împărțit PSD și PNL locurile în viitorul Parlament. Cine este câștigătorul „micilor reglaje”
Citește și Ce colegii și-au rezervat pentru parlamentare președinții partidelor din USL. Unde vor candida Victor Ponta și Crin Antonescu
Citește și ÎNTÂLNIRE DE TAINĂ A USL ÎN DELTĂ. De ce se ascund pesediștii și liberalii într-un resort de patru stele. MAREA NEGOCIERE PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE