Invitatul special al ediției din 26 octombrie, de la Gândul LIVE, a fost medicul Mihaela Bilic, cunoscută drept nutriționistul vedetelor.
Specialista în nutriție a vorbit despre beneficiile legumelor și fructelor de sezon, și despre cum poate alimentația să prevină apariția unor maladii grave, precum cancerul.
POtrivit medicului, varza reprezintă una dintre legumele vedetă ale lunii octombrie, alături de gogoșari, ardeii grași sau ardeii capia.
„Varza face bine la tot. Și dacă este mâncată și dacă este pusă pe piele. Este antiiflamatorie, este un bun calmant pentru persoanele care au ulcer și gastrită, care în această perioadă au de-a face cu o reactivare a acestei afecțiuni”, a punctat medicul nutriționist. Chiar dacă se poate vorbi despre varză ca un aliment panaceu, specialistul în nutriție recomandă să nu transformăm această legumă în sursa noastră zinică de calorii.
Tot în cadrul emisiunii Gândul LIVE, Mihaela Bilic a mai vorbit și despre faptul că acestă legumă este alimentul vedetă al celebrei cure de slăbire cu supă de varză. „Această metodă spectaculoasă de a slăbi, ca orice lucru făcut în extremă și făcut nefiresc și neechilibrat trebuie să menționez că în varză există substanțe care încetinesc ativitatea glandei tiroide și scad metabolismul. Deci varza mâncată în exces va duce la o scădere a ritmului de ardere a caloriilor și până la urmă la o încetinire a procesului de slăbire”, a punctat dr. Mihaela Bilic.
Citește și CURĂ DE SLĂBIRE. Iulia Vântur dezvăluie rețeta prin care a reușit să scape de kilogramele în plus
Citește și CURĂ DE SLĂBIRE. Câte ore trebuie să dormi pe noapte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus
Citește și DIETA CORINA CHIRIAC: cum a „ars” 35 de kilograme respectând cele 5 mese „obligatorii” pe zi
Citește și Cum a slăbit Andreea Esca