Crima lui a îngrozit România. Ucigașul Larisei Chelaru a fost eliberat, după numai 8 ani de închisoare

Publicat: 27 11. 2014, 09:45

Larisa Chelaru, o fetiță de 8 ani, a fost violată și ucisă de un cel mai bun prieten al fratelui ei. Robert Ciobanu avea 17 ani în 2005, și era vecin al victimei, informează știrileprotv.ro

După 2 luni în care Larisa a fost căutată peste tot, el a recunoscut ca a violat-o și a omorât-o, apoi i-a ascuns trupul.

Ancheta a fost una greoaie, din cauza lipsei cadavrului. La un moment dat, un taximetrist considerat suspect s-a sinucis. Într-un final, trupul ei a fost găsit într-un tomberon, lângă blocul unde locuia și Robert Ciobanu.

„La început mi-era frică… Mi-era frică, deci stăteam cu stres în casă. În primul rând, stăteam și mă gândeam… Nu știam sigur, deci sută la sută, dacă dânsa chiar a murit… Puteam să cred că era în comă și își va reveni. Momentul în care am luat cadavrul de la boxa subsolului și l-am dus în container și când am văzut atunci… Am văzut mâinile, atât am fost în stare să mai vad… În rest, n-am vazut nimic”, spunea în 2008 Robert Ciobanu.

 

 

Din cauza modului în care au gestionat ancheta, superiorii poliției din Iasi au fost demiși. A urmat procesul, timp în care tatal Larisei, s-a sinucis.

Robert Ciobanu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, apoi pedeapsa i-a fost redusa la 15 ani din care a executat mai mult de jumătate.

Acum are 25 de ani și vrea să își termine liceul și să se faca instalator. S-a intors în localitatea în care a comis crima și stă cu părintii săi. 

Până în 2020, el este în custodia unui consilier de probațiune, cu care trebuie să se întâlnească periodic. În plus, nu are voie sa se apropie de familia Larisei.