Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară, la ora 22.52, în zona Vrancea, la o adâncime de 93 de kilometri, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Conform informațiilor inițiale, cutremurul s-ar fi produs la o adâncime de 67 de kilometri. În același timp, mai mulți cititori ne-au semnalat că „au simțit” cel puțin două cutremure.
Vor mai fi replici?
„Nu sunt de așteptat replici, iar dacă vor fi, acestea vor fi mici, nesemnificative”, a declarat, pentru agenția citată, directorul INFP, prof. Mircea Radulian.
În apropiere de locul unde a avut loc seismul se află comuna Reghiu (un kilometru) și orașele Focșani (30 de kilometri), Mărășești (34 de kilometri) și Adjud (44 de kilometri), se precizează pe earthquake.usgs.gov.
Cutremurul, care a fost simțit și în București, are magnitudinea cea mai mare dintre seismele de anul acesta din România.
În 2012, în Vrancea au mai fost înregistrate nouă cutremure cu magnitudinea de cel puțin 4 grade.
Seismele s-au produs la 10 ianuarie (magnitudine 4,3 grade), 19 ianuarie (4 grade), 26 aprilie (4 grade), 26 mai (4 grade), 6 iulie (4,4 grade), 12 iulie (4,3 grade), 31 august (4,1 grade), 9 septembrie (4 grade) și 2 octombrie (4,2 grade).
Tot anul acesta, la 1 ianuarie, în Câmpia Română, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade.
Departamentul Eveniment, [email protected]
Citește și LISTA LA ZI a clădirilor ce riscă să se prăbușească la un cutremur. Cât de rezistent e blocul tău
Citește și NOUA LISTĂ a clădirilor cu risc de prăbușire la un CUTREMUR ca în 1977. Expert: „Primăria ar trebui să consolideze clădiri de dimineață până seara, nu să facă studii SF”
Citește și CE ANUNȚĂ cel de-al 37-lea seism de la începutul anului. Mărmureanu: „Oricând poate fi un cutremur de 6-6,2 grade”
Citește și Locuința ta va rezista la „MARELE CUTREMUR”? Cum să citești hărțile de hazard seismic. De ce sunt mai sigure blocurile cu 20 de etaje decât cele cu 15