Reacția șefului PPDD București, care a cerut 50.000 de euro „taxă de participare în echipa partidului” : „Bineînțeles că nu e legal să se dea banii ăștia”

Publicat: 31 10. 2012, 18:37
Actualizat: 05 07. 2016, 21:16

Contactat de gândul, Radu Orzață, președintele PPDD București și cel care a cerut reporterului gândul 50.000 euro pentru a candida, a declarat că știa că nu este legal să solicite bani. „Oferta a fost o batjocură din partea mea pentru că bănuiam că e o bătaie de joc din partea partenerului de discuție. Bineînțeles că nu e legal să se dea banii ăștia”, a declarat Radu Orzață. Liderul PPDD, Dan Diaconescu, nu a putut fi contactat pentru a-și prezenta punctul de vedere, în ciuda insistențelor gândul .

Radu Orzață este președintele PPDD București cu care Călin Pompiliu Popescu, un personaj inventat de gândul a negociat un loc pe listele PPDD la alegerile parlamentare. Contactat de gândul pentru a explica dacă este legal ca un partid să ceară bani unui cetățean, Radu Orzață a declarat următoarele:
„A fost în batjocură oricum listele erau aproape finalizate. Mi s-a părut total neserioasă propunerea ca în ultima zi de depunere a candidaturilor să facem treaba asta. Oricum a fost o farsă bună. Orice variantă de discuție în ultima zi de depunere a candidaturilor era evident neserioasă „, a declarat Radu Orzață.