Prima pagină » Economic » Comisarul Hahn: Bulgaria ar putea servi drept exemplu pentru cum trebuie construite autostrăzile. PLUS: Cum l-a scos presa bulgară DIN POZĂ pe VICTOR PONTA

Comisarul Hahn: Bulgaria ar putea servi drept exemplu pentru cum trebuie construite autostrăzile. PLUS: Cum l-a scos presa bulgară DIN POZĂ pe VICTOR PONTA

Pânjă acum se întâmpla numai la chinezi. AICI AVEȚI IMAGINEA MODIFICATĂ de BULGARI!

Bulgaria ar putea servi drept exemplu pentru modul în care trebuie construite și puse în operare autostrăzile. Declarația, citată de Agenția bulgară de Știri Focus, aparține comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, care, în urmă cu câteva zile, a vizitat podul de la Calafat-Vidin, împreună cu premierul Victor Ponta și omologul bulgar al acestuia.

Comisarul european a făcut declarația în Bulgaria, în timpul vizitei pe drumul care face legătura între Autostrada Haemus și șoseaua de centură a Sofiei. Legătura rutieră va fi finalizată și deschisă circulației în luna mai 2013.

Lungimea totală a tronsoanelor de autostradă din Bulgaria este de 534,41 de km, iar în construcție se află alți 177,01 km, potrivit celor mai recente date disponibile. În luna iulie, autoritățile bulgare au inaugurat mai devreme cu câteva luni decât se prevedea în contract două secțiuni din autostrada Tracia, după cum au anunțat la acea vreme oficialii bulgari, citați de novinite.com. România are circa 400 de km de autostrăzi deschise circulației.

Bulgaria, dată ca exemplu și în ce privește absorbția fondurilor europene

Pe de altă parte, agenția de știri relevă că Johannes Hahn a lăudat Bulgaria și în ce privește absorbția fondurilor europene, menționând că Bulgaria ar putea fi un exemplu pentru alte state și la acest capitol.

Nici unul dintre programele operaționale ale Bulgariei nu a fost suspendat sau blocat, a mai spus comisarul european. Curtea Europeană de Conturi a confirmat gestionarea corectă din partea Bulgariei a banilor europeni, a adăugat Hahn.

Așa-numitele „niveluri de eroare”, care au provocat suspendarea multor programe europene pentru state membre, în cazul Bulgariei sunt mai jos de limita cerută de 2%, mai arată sursa citată.

Sunt extrem de impresionat de ceea ce am văzut, nu numai pe această autostradă ci și de progresele generale realizate în construcția tuturoa autostrăzilor pe care le-am inspectat, împreună cu premierul Borisov„, a adăugat comisarul european pentru politică regională.

Declarația comisarului a venit la scurt timp după ce joi, în cazul României, Comisia Europeană a declanșat oficial procedura de presuspendare a fondurilor pe programele operaționale Regional, Transporturi și Competitivitate.

Pentru cele trei programe, pentru care CE a declanșat procedura de presuspendare, țara noastră avea alocate aproape 10 miliarde de euro, pentru perioada 2007-2013.

Gândul a anunțat duminică, potrivit unor surse diplomatice, că CE intenționează să declanșeze procedura de presuspendare în cazul POS Transport și Pos Competitivitate.

Cum a reflectat presa bulgară vizita lui Ponta pe podul Calafat-Vidin

Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională, a făcut miercuri o vizită la podul Calafat-Vidin, însoțit de pemierul Victor Ponta și omologul său bulgar Boiko Borisov, inițiativa aparținând celui din urmă. Construcția podului este finanțată din fonduri ISPA, acesta urmând să fie deschis în primăvara anului viitor.

Pe pod, cei trei oficiali au pozat pentru presa română și bulgară prezentă la eveniment, dând cu toții mâna. În articolul publicat de Agenția de presă bulgară Focus nu se face nici o referire la faptul că la eveniment a participat și premierul român Victor Ponta, jurnaliștii tăiând din poză imaginea premierului Ponta, după cum se poate vedea mai jos.

Sursa:Mediafax Foto

Sursa: Focus News Agency

Președintele bulgar Rosen Plevneliev a dat vina pe România pentru eșecul aderării la Schengen

Pe de altă parte, vineri, președintele bulgar Rosen Plevneliev a dat vina pe România pentru eșecul aderării la Spațiul Schengen, citând viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), iar ministrul de Interne pe „dezbateri politice interne” în anumite state membre UE, potrivit site-ul Novinite.com, preluat de Mediafax.

Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne de marți a amânat, așa cum se aștepta, o decizie cu privire la aderarea celor două țări la spațiul de circulație liberă în cadrul Uniunii Europene (UE). O decizie în acest sens nu a fost adoptată până în prezent deoarece nu s-a ajuns la o susținere unanimă.

„Pot să afirm în mod ferm că problema nu este a Bulgariei”, a declarat Plevneliev, citat de presa locală. „Abordarea în etape este acceptabilă atât pentru noi, cât și pentru România, dar se pare că trebuie să așteptăm până când România își face treaba”, a adăugat șeful statului bulgar.

În opinia președintelui bulgar, „marea diferență” a fost făcută de Comisia Europeană (CE) prin programarea unui raport MCV asupra situației din România la sfârșitul lui 2012 și unuia pentru situația Bulgariei la sfârșitul lui 2013.

Citește și