Partidul lui Dan Diaconescu a trimis în Parlament 68 de parlamentari, 47 de deputați și 21 de senatori. Jumătate din oastea senzațională a lui Diaconescu este compusă din traseiști politici la al doilea sau al treilea partid. Din cei 68 de parlamentari 34 au migrat de la alte partide. Nouă dintre ei au trecut direct de la PDL la PPDD, șapte de la PSD și trei de la PNL. Opt dintre parlamentarii PPDD au trecut pe la mai multe partide, însă mulți dintre ei au în comun un stagiu de pregătire la UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Alți șase parlamentari provin de la partide precum PNȚCD, PIN, PNG sau PRM.
De asemenea, PPDD intră în Parlament și cu un contingent de politicieni cercetați sau trimiși în judecată de procurori. Printr ei se numără Monica Iacob Ridzi, Antonie Solomon sau Gigi Nețoiu.
Fără Dan Diaconescu, creatorul partidului care a ratat intrarea în Parlament, membrii PPDD se pot lăuda că au un campion al traseismului: Tudor Ciuhodaru.
Pepedediștii proveniți de la PSD
Haralambie Voichițoiu- Foto: Facebook.com
Șapte din cei 68 de membri PPDD provin din rezerva de cadre a PSD. Ei au trecut direct de la PSD la PPDD. Ruxandra Jipa, soția fostului judecător ICCJ Cristian Jipa, este unul din cei mai cunoscuți parlamentari PPDD, care a fost membru PSD.
1. Andrei Răzvan Condurățeanu a obținut la redistribuire un mandat de deputat. Andrei Răzvan Condurățeanu este fiul otevistului Florin Condurățeanu și a candidat în Colegiul 3 Constanța. Răzvan Condurățeanu a fost membru PSD și consilier ministerial al lui Marian Sârbu.
2. Maria Dragomir este președintele PPDD Călărași unde a și câștigat un mandat de deputat. La începutului anului a plecat din PSD. Presa locală a relatat că este o apropiată a Oanei Niculescu Mizil iubita lui Marian Vanghelie. În declarația de avere scrie că deține aproape 100 de hectare de teren, două imobile, mai multe utilaje agricole, un credit de 40.000 lei și acțiuni la două companii private.
Citește și EXCLUSIV. Cum am cumpărat un loc de PARLAMENTAR de la partidul lui Dan Diaconescu în 24 de ore. ÎNREGISTRAREA DISCUȚIEI: 50.000 de euro CASH este taxa de participare alături de echipa noastră
3. Liliana Ciobanu este consilier județean din partea PPDD și a câștigat un mandat de deputat în colegiul 3 Giurgiu. Liliana Ciobanu a reprezentat însă, până în acest an, PSD în CJ. Potrivit declarației de avere, deține două terenuri, două imobile, șase mașini, bijuterii de 10.000 euro, dar și că are de returnat un credit de 500.000 euro. Anul trecut a avut venituri de 50.000 lei.
4. Haralambie Voichițoiu este șeful PPDD Hunedoara și a câștigat un mandat de senator în colegiul 1 din județ. Voichițoiu a fost până în 2011 șeful organizației PSD, dar a fost exclus de din partid în urma unui scandal intern. În declarația de avere menționează că a împrumutat două firme cu peste 700.000 lei, dar și că a avut venituri de peste 128.000 lei în ultimul an.
5. Teiu Păunescu se reîntoarce în Parlament după o pauză de 16 ani, el fiind senator FSN în perioada 1990 – 1992 și senator PSDR în legislatura 1992 – 1996. Anul acesta, senatorul PPDD a candidat pentru șefia Consiliului Județean Olt, unde s-a clasat pe locul al doilea, ocupând până în prezent funcția de consilier județean. Potrivit declarației de avere, noul senator dețin 170 de hectare de teren agricol, trei autoturisme Logan, un apartament și o casă în Slatina. De asemenea, este acționar la cinci societăți.
6. Deputata PPDD de Olt Adam Luminița – Pachel a încercat să acceadă la funcția de parlamentar și în 2008, dar nu a avut la fel de mult succes sub culorile PRM. Ea și-a încercat norocul și la alegerile europarlamentare din 2009, tot fără să aibă sorți de izbândă. De profesie avocat, deputata este o apropiată a fostului peremist, Lucian Bolcaș, care actualmente este membru PSD.
7. Florina Jipa a câștigat un mandat de senator în București din partea PPDD. Este la al patrulea mandat de parlamentar. A trecut de la PRM la PSD, iar pe finalul mandatului de deputat în acest an a migrat la PPDD. Florina Jipa este soția fostului judecător ICCJ Cristian Jipa care este cercetat de DNA într-un dosar disjuns din dorsarul de coruție a lui Cătălin Voicu. În declarația de avere Jipa spune că deține un imobil și două mașini.
Pepededișiti proveniți de la PNL
PNL are în PPDD un mic grup de parlamentari, doar trei care au plecat din partidului lui Crin Antonescu la formațiunea creată de Dan Diaconescu.
1. Ioan Melinte a obținut un loc de deputat la Bacău în colegiul 5. Melinte a fost director al Agenției de Plăți în Agricultură (APIA) Bacău și membru PNL. În declarația de avere, Melinte spune că deține aproape 100 de hectare de teren în Bacău. Melinte și soția lui dețin 3 case și au în conturi aproape 70.000 euro. Proaspătul deputat arată că a câștigat în ultimul an 165.000 lei din activități agricole și este asociat în patru companii private.
2. Tot în Botoșani, Corneliu Popescu a obținut prin redistribuire un mandat de senator. Corneliu Popescu a trecut de la PNL la PPDD doar cu câteva săptămâni înainte de depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare. În guvernarea Tăriceanu, Popescu a deținut funcția de director al Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol.
Romeo Nicoară Foto:Mediafax
3. Romeo Florin Nicoară a fost ales deputat în colegiul 20 București. În legislatura precedentă a fost senator de Teleorman din partea PNL. Deține trei terenuri extravilane. Are o datorie de 35.400 euro la o bancă și a câștigat ca senator 52 044 lei.
Pepededișiti proveniți de la PDL
Alături de cunoscuții Daniel Oajdea și Monica Iacob Ridzi, în PPDD se mai regăsesesc și alți șapte parlamentari care au trecut direct de la PDL la PPDD. Majoritatea sunt foști consilieri locali care au activat în PDL. Printre foștii pedeliști se numără și un polițist care a fost cercetat pentru trafic cu mașini furate.
1. Monica Iacob Ridzi a fost membru PDL timp de 15 ani (1997-2012). În octombrie 2012 Ridzi și-a dat demisia din PDL și s-a înscris în PPDD, iar la alegerile parlamentare a câștigat un mandat de deputat în colegiul Colegiul 5 – Petroșani-Petrila-Aninoasa. Ridzi este judecată pentru corupție.
2. Daniel Oajdea va fi deputat de Iași pentru colegiul 9. Daniel Vasile Oajdea a fost exclus din PDL în noiembrie 2011, după ce a dat declarații dure împotriva Guvernului Boc. Ulterior, s-a înscris în partidului lui Dan Diaconescu. Oajdea a candidat și la alegerile locale pentru primăria Iașului, dar fără succes.
Daniel Oajdea
3. Ioan Hulea este deputat în colegiul 3 Bihor. La alegerile locale a obținut un post de consilier județean to pe lista PPDD. Hulea a fost vicepreședinte al PDL Bihor. În declarația de avere spune că are un teren, două imobile și venituri de aproape 80.000 lei. De asemenea, deține o companie de consultanță și a declarat un contract cu Primăria Vadu Crișului de 2800 euro.
4. Ioan Moldovan a câștigat un mandat de deputat în colegiul 7 din Cluj. Moldovan a fost viceprimar al municipiului Câmpia Turzii în perioada 2008-2012 și membru al PDL. La alegerile locale a candidat independent pentru funcția de primar, dar fără succes. În declarația de avere spune că deține două terenuri, două imobile și că este consultant tehnic în cadrul unei companii private.
5. Mihai Tararache a câștigat un mandat de deputat la redistribuire în colegiul 1 din Constanța. Înainte să intre în PPDD, Tararache a fost membru al PDL, chiar secretar general al organizație de tineret. În declarația de avere menționează un imobil, o mașină și acțiuni la două companii private.
6. Ștefan Stoica este senator PPDD în colegiul 1 Ialomița. A fost membru PDL. Stoica este medic de familie la Perieți și președinte al Patronatului Național al Medicilor de Familie – Filiala Ialomița. A fost consilier local la Perieți din partea PDL. În declarația de avere scrie că are în proprietate două imobile, un automobil, bijuterii în valoare de 25.00 euro, o sabie veche și un goblen de valoare. Doctorul spune că are un credit de 40.000 lei și că a avut venituri de 110.000 lei în ultimul an.
Citește și EXCLUSIV. Candidații lui DAN DIACONESCU sunt puși să semneze CONTRACT: dacă pleacă din partid plătesc 2 MILIOANE DE EURO
7. Ionel Agrigoroaie este deputat în colegiul 9 Iași. A fost consilier local din partea PDL, partid din care a fost exclus. În declarața de avere spune că care patru terenuri și o casă cu o suprafață de 980 metri pătrați. Proaspătul deputat mai spune că are 256 de stupi de albine, dar și credite de 540.00 euro. Presa locală a relatat că deține trei companii care activau în domeniul confecțiilor.
8. Adrian Diaconu este președinte PPDD Timiș și acum a obținut un loc de deputat în colegiul 8 din județ. Diaconu a mai activat în politică în cadrul PDL Timiș. Este fost polițist și presa a relatat că a fost trimis în judecată pentru trafic cu mașini furate. În declarația de avere menționează că deține un teren, o casă, două mașini și 47.000 euro în conturi. Diaconu mai menționează că este asociat la o companie privată.
9. Noul deputat PPDD de Olt, Niculescu Dumitrescu, a fost în timpul guvernării PDL consilier județean și director al Agenției Agricole și APIA Olt. El a deținut această funcție aproximativ trei ani, anul acesta preferând să candideze însă sub culorile partidului lui Dan Diaconescu.
Pepededișiti traseiști de carieră: Chiuhodaru campionul traseismului din PPDD
Opt dintre cei 64 de parlamentari ai lui Dan Diaconescu au trecut pe la mai multe partide. Șase din cei opt au trecut pe la UNPR-ul lui Gabriel Oprea care tocmai a revenit în PSD. Campionul celor opt este Tudor Ciuhodaru care a trecut pe la numai puțin de cinci partide.
1. Tudor Chiuhodaru a întrat în parlament la redistribuire într-un colegiu din Iași. Ciuhodaru este la al doilea mandat de parlamentar. În 2008 a candidat și a câștigat un mandat de senator din partea PSD. În 2011, Chiuhodaru a primit din partea Alianței pentru România Curată premiul pentru traseism. Chiuhodaru a trecut pe la PSD, UNPR, PC, iar UNPR, dupa ce anterior cochetase și cu PDL.
2. Liliana Mincă a devenit deputat la redistribuire în colegiul 3 Botoșani. În cariera politică a trecut pe la Partidul Conservator și UNPR-ul lui Gabriel Oprea.
3. Antonie Solomon a devenit senator PPDD în urma procesului de redistribuire. Profilul lui Solomon este cel al unui traseist politic, trecând de la PSD la PDL, apoi la UNPR, iar acum este senator din partea PPDD.
4. Gigi Nețoiu a câștigat și el un mandat de deputat la redistribuire în Dolj. Nețoiu a fost condamnat în dosarul transferurilor la 3 ani cu suspendare alături de alte șapte nume grele din lumea fotbalului. Nețoiu a fost membru PSD, apoi a trecut la UNPR, iar anul acesta s-a înscris în PPDD. Gabriel Oprea, a fost naș de cununie la nunta fiului lui Gigi Nețoiu, fost acționar la Dinamo.
5. Eugen Chebac, fost președinte CJ Galați 2008-2012 din partea PSD, a câștigat un mandat de deputat la redistribuire. Chebac a migrat în ultimul an de la PSD la UNPR și recent la PPDD pe listele căruia a intrat în Parlament.
6. Răzvan Rotaru a obținut un loc de deputat în județul Gorj la redistribuire. Rotaru a fost votat de 28,32% dintre alegători. Răzvan Rotaru este inginer minier. Presa locală a relatat că a activat în cadrul PDL, apoi anul acesta a trecut la UNPR și mai apoi la PPDD.
7. Iulian Cristache a câștigat prin redistribuire un mandat de senator în Dâmbovița pe lista PPDD. Cristache a fost până anul acesta membru PDL. Presa a arătat că proapătul senator a mai activat în PRM, dar și în PDL. Este consilier local în orașul Ștefănești. Originar din Călărași, în vârstă de 58 de an. În declarația de avere, Cristache spune că deține două terenuri, două imobile, două mașini, bijuterii de 15.000 de euro. Cristache spune că are în conturi aproape 600.000 lei. Iulian Cristache deține două companii care activează în domeniul confecțiilor.
8. Liviu Codîrlă a obținut un mandat de deputat în Tulcea în numele PPDD. Codrilă este la al patrulea partid și la al doilea mandat de deputat. A intrat în politică în 2002 ca membru al partidului Noua Democrație, apoi a migrat la PRM din partea căruia a candidat în 2004 și a obținut un mandat de deputat. A migrat apoi la PDL și acum la PPDD. În declarația de avere spune că deține două terenuri, o casă și că este asociat în cadrul a două companii private.
Pepededișiti proveniți din PIN, PNȚCD, PNG sau PC
1. Cristian Dănuț Mihai a câștigat un mandat de senator în colegiul 2 Brăila. În anii 2000 a fost membru PRM și a candidat pentru funcția de primar al Brăilei. A ajuns consilier municipal în 2004. Acum Dănuț Mihai este președintele PPDD Brăila.
2. Mihai Deaconu, este consilier local în Curtea de Argeș și a fost ales deputat în colegiul Mioveni din județul Argeș. Mihai Deaconu este profesor și până în 2004 a fost membru PNȚCD. În declarația de avere spune că deține patru terenuri, două imobile, două mașini. Profesorul Deaconu arătă că are de returnat un credit de 130.000 lei.
3. Miron Smarandache a fost ales deputat în județul Neamț. Timp de 3 ani a fost membru al Partidului Conservator fondat de Dan Voiculescu. A condus filiala județeană a PC. În CV-ul oficial spune că este de profesie economis și că acum administrează o societate comercială. În declarația de avere spune că deține cinci terenuri, două imobile, două mașini. Smarandache a declarat că are un cont în bancă în care a depus 2,5 milioane lei adică peste 500.000 euro. În ultimul an spune că că a câștigat 168.000 lei din dobânzi și că este acționar unui la o companie privată.
Citește și Associated Press, despre Dan Diaconescu: Arată ca un vânzător de mașini la mâna a doua în jacketa sa lucioasă de culoare mov
4. Marius Coste a câștigat un loc de senator într-un colegiu din Brașov. A mai activat în cadrul UNPR și a condus filiala locală din Codlea. În declarația de avere spune că are un apartament, tablouri de 16.000 euro, 25.000 lei în conturi și a împrumutat o rudă cu 35.000 euro. Coste spune că are de plătit un credit de 60.000 euro. Coste este directorul sucursalei Alianz Tiriac din Brașov și acționar la o companie privată.
5. Fost președinte al organizației locale a PIN, Tănase Răzvan Ionuț, a refuzat să treacă la UNPR și a ales partidul lui Dan Diaconescu. În vară, Tănase a câștigat Primăria din Boldești Scăeni, la care trebuie să renunțe acum pentru a-și lua în primire mandatul de parlamentar.
Gabriela Anghel, Foto: facebook.com
6. Profesoară în mediul rural, Anghel Gabriela – Lola a ajuns în Parlament din partea PPDD după ce a trecut și pe la partidul condus de Gigi Becali – PNG-CD. Ea este membră în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești. Ea deține bijuterii în valoare de 25.000 de euro, are trei credite în valoare de 70.000 de euro, este asociată la două firme, are un apartament din 2004, plus o casă din 2007.
Pepededișiti la primul partid
Jumătate din cei 64 de parlamentari PPDD par să fie la primul mandat. Având în vedere că foarte puțini dintre ei au CV-uri oficiale este greu de determinat dacă ei au mai făcut parte din alte partide sau dacă au simpatii pentru unul sau altul dintre partidele mai vechi. Câțiva dintre cei 34 de proaspeți politicieni PPDD sunt afaceriști locali.
Citește și Cum arată „senzaționalul” grup parlamentar PPDD-OTV: judecați pentru corupție, securiști și traseiști profesioniști
1. George Cornel Comșa a prins un loc de deputat în colegiul 4 Alba. George Cornel Comșa este fostul consilier al lui Radu Duda și consilier al Casei Regale. Comșa l-a consiliat și pe Sorin Oprescu în campania electorală din 2008 când acesta a câștigat primul mandat de primar.
2. Nicolae Marin, primarul comunei Pechea din Galați, a câștigat un mandat de senator din partea PPDD.
3. Realizatorul OTV Tudor Barbu a intrat în Parlament într-un colegiu de senator din Gorj. În declarația de avere spune că este director în cadrul OTV. Barbu menționează că deține o casă de 210 metri pătrați și bijuterii de 25.000 euro.
4. Mihai Aurelian, candidat al PPDD la Camera Deputaților în Colegiul 1 Diaspora, căruia îi sunt arondate țările europene ca Italia, Spania, Franța, a furnizat surpriza alegerilor din Diaspora, ieșind înaintea mult mai cunoscuților Victor Socaciu de la USL și William Brânză de la ARD.
5. Maria Grecea a obținut un loc de deputat în colegiul 3 din Brașov. Maria Grecea este consilier local în consiliul local Codlea din partea PPDD. Maria Grecea are 38 de ani și este de profesie inginer. În declarația de avere menționează că are patru terenuri, două imobileși trei mașini. Maria Grecea mai spune că este asociată în trei societăți comerciale și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Codlea.
Maria Grecea, Foto: facebook.com
6. Ion Șcheau a câștigat un mandat de deputat în colegiul 3 Arad. Este la primul partid. Presa locală spune despre Șcheau că este un om de afaceri local. Potrivit CV-ului său oficial este trader profesionist, jurist și analist economic. În declarația de avere spune că are două terenuri, trei imobile, o mașină, bijuterii de 28.000 euro. Șcheau mai spune că este acționar în cadrul a două companii private.
7. Dalca Stefan este consilier județean în CJ Arad. Dalca este inginer mecanic și spune că a profesat ca revizor de trenuri. În declarația de avere spune că deține un teren, două imobile, un credit de 89.000 euro. Dalca este secretar executiv al PPDD Arad.
8. Ioana Jenica Dumitru are 42 de ani și a câștigat la redistribuire un mandat de deputat în Argeș. Ioana Jenica Dumitru este consilier local în orașul Ștefănești. Presa locală susține că Ioana are afaceri în domeniu viticol. În declarația de avere spune că are două terenuri, o casă, două mașini, 30.000 lei în conturi și este asociatul unic al unei companii private.
9. Marcel Bujor este consilier local PPDD în Bacău iar acum a obținut un mandat de senator în colegiul 4. Marcel Bujor este directorul unui hotel din orașul Bacău. A intrat în PPDD în martie iar anul acesta a candidat la locale obținând un post de consilier local. În declarația de avere scrie că are un teren, un apartament, o mașină și 10.000 lei în conturi.
Citește și Dosarul „bani pentru locul de deputat”: cum a fugit un fost lider al partidului lui Diaconescu cu BANII DE FLAGRANT. Procurorul Ioan Irimie, propunerea pentru șefia DNA, confundat cu un HOȚ
10. Măriora Nistor este consilier județean în CJ Brăila și a câștigat un mandat de deputat în colegiul 3 din județ. Este șefa organizației de femei din județ și spune că deține trei terenuri care insumează peste 350.000 metri pătrați, trei imobile, bijuterii de 25.000 euro și este asociata unei companii de construcții.
11. Constantin Popa consilier local în Buzău a câștigat un mandat de senator pentru PPDD. Popa este descris de presa locală drept un om de afaceri. În declarația de avere spune că deține cinci terenuri, șase apartamente, o Dacia din 1990. De asemenea, are de plătit credite de aproape 80.000 euro. În ultimul an spune că a avut venituri de aproape 200.000 lei și că este asociat la două companii private.
12. Dan Aurel Ioniță, consilier în Consiliul Local Ploiești, a reușit în urma redistribuirii să obțină un mandat de senator în Prahova, deși s-a clasat pe locul al treilea în colegiul în care a candidat. Ioniță a depus declarații de avere care nu coincid și în care sunt diferențe majore, deși documentele sunt completate și depuse la un interval de doar trei luni.
13. Cristian George Sefer a obținut mandatul de deputat în Colegiul 6 zona Sighișoara prin redistribuire, după ce se clasase pe locul al patrulea, cu 16,26 la sută din voturi. Sefer, în vârstă de 42 de ani, a scris în declarațiile de avere și de interese că este manager la SC Sefer Trading SRL București, unde deține 50 la sută din părțile sociale, și că are un autoturism cumpărat în 2004. Toate celelalte rubrici, inclusiv cele legate de veniturile obținute în anul precedent, sunt necompletate.
14. Ioan Purec a câștigat un mandat de senator în Caras-Severin. În declarația de avere scrie că este pensionar.
15. Valentin Blănariu este deputat de Caraș-Severin, în colegiul 1. La alegerile locale a obținut un mandat de consilier local în cadrul CL Reșița. Presa locală spune că Blănariu deține o pensiune și o brutărie. În declarația de avere spune că deține un apartament, bijuterii de câteva mii de euro și că în ultimul an a câștigat împreună cu soția sa 96.000 lei. Blănariu este asociat la tre companii private.
16. Marian Vasiliev a câștigat un mandat de senator în colegiul 2 din Constanța. În perioada 1996 – 2000 a fost primar al orașului Murfatlar. Presa a mai relatat că a muncit în cadrul Crucii Roșii.
17. Radu Mihai Popa este liderul interimar al PPDD Dâmbovița și a câștigat un mandat de deputat în colegiul 4 din județ. În declarația de avere Popa spune că are un contract ce consultanță cu Ministerul Justiției.
18. Niculina Mocioi a câștigat un loc de deputat în colegiul 5 Gorj. Are 32 de ani și a fost până să se înscrie în PPDD jurnalist la ziarul Pandurul. În declarația de interese scrie că deține un apartament, are un credit de 36.000 euro și venituri de peste 18.000 lei în ultimul an. Niculina mai declară și acțiuni la două companii private dar și trei contracte cu instituții ale statului.
19. Mario Caloianu a câștigat un mandat de deputat într-un colegiu din Ialomița. Caloianu spune în declarația de avere că nu deține nici un imobil sau terenuri dar că are o fimă de construcții.
Mario Caloianu, Foto: Facebook.com
20. Viorel Blăjuț a fost învestit cu un mandat de deputat în Iași. În declarația de avere scrie că deține, două terenuri, două imobile și o mașină. Deputatul a împrumutat firma la care este acționar cu 1,1 milioane lei, iar această firmă valoarează peste 4,6 milioane lei. Blăjuț mai declară și credite de peste 325.000 lei.
21. Ștefan Burlacu este deputat de Ilfov. În declarația de avere menționează că deține șapte terenuri, două imobile, două mașini și o datorie la bancă de 54.000 euro.
22. Nuțu Fonta este deputat de Maramureș. Are 49 de ani și în declarația de avere spune că este administratorul unei societăți comerciale. Fonta mai declară că deține un teren, trei imobile și este unicul asociat al unei companii care ar valora 5 milioane de euro.
23. Fostul șef al Poliției Rutiere Neamț, Constantin Moisii, a fost ales deputat în județul Neamț. Fostul polițist, acum pensionar, menționează în declarația de avere că are în proprietate un teren, trei imobile și două mașini. Moisii mai declară că are în conturi 100.000 lei. La venituri obținute din pensie fostul polițist spune că a primit împreună cu soția nu mai puțin de 600.000 lei.
24. Iacob Pușcaș senator pe colegiul 1 Sibiu. În vârstă de 34 de ani, Iacob Pușcaș a absolvit Facultatea de Inginerie, Secția Calculatoare, în anul 2000, iar Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu a terminat-o în anul 2006.
25. Vasilica Steliana Miron a câștigat un mandat de sentor în Suceava. Are 35 de ani și este de profesie avocat. În declarația de avere spune că deține două terenuri, o casă, două mașini, bijuterii de 40.000 euro și că a câștigat din avocatură 40.000 lei.
26. Cezar Cioată este inginer de profesie și a obținut un mandat de deputat într-un colegiu din Suceava. În declarația de avere spune că deține două terenuri, două imobile și trei mașini.
27. Florinel Dumitrescu a câștigat la redistribuire un mandat de senator în Teleorman.
28. Alin Bucur este fiul fostului patron al echipe de fotbal Gloria Buzău, Costel Bucur. Alin Bucur a obținut un mandat de deputat în Teleorman. Presa a relatat că Alin Bucur și tatăl său au afaceri în domeniul energiei.
29. Iovescu Ioan a obținut un mandat de senator într-un colegiu din Timiș.
30. Florinel Butnaru este președintele PPDD Vâlcea și a câștigat un mandat de senator. Florinel Butnaru a fost director al ARR Vâlcea, iar presa locală a relatat că pe numele său au fost depuse mai multe plângeri penale. În declarația de avere spune că deține un teren, o casă, două mașini și câteva zeci de mii de lei în conturi.
31. Marian Ion Cristinel a fost ales deputat într-un colegiu din Vâlcea. În declarația de avere spune că deține două terenuri, două case, o mașină și un credit de 75.000 euro. Cristinel mai spune și că este angajat al Agenției Naționale de Sport.
32. Neagu Murgu este președintele PPDD Vrancea și a obținut un mandat de deputat în Vrancea. Presa locală scrie că este fost ofițer de armată și directorul unei companii de asigurări. În declarația de avere scrie că nu are nici terenuri, case sau mașini ci doar două credite de 35.000 lei și 18.000 euro.
33. Ioan Ovidiu Dumitru a obținut un mandat de deputat în colegiul șase București. În declarația de avere spune că deține cinci terenuri, patru imobile, o mașină, aproximativ 2 milioane de lei în conturi. Dumitru mai spune și că este asociat în cadrul a șapte companii private.
34. Daniel Fenechiu, avocatul care l-a consiliat pe Dan Diaconescu în cadrul privatizării Oltchim, a prins un loc de deputat în colegiul 19 din București. În declarația de avere, Daniel Fenechiu spune că are patru apartamente, o mașină, 15.000 euro în conturi și un credit de 27.000 euro. Din avocatură spune că a câștigat 253.000 lei.